Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o Thompsonu

'On propagira ustaštvo i ne treba mu plaćati doprinose'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljepodnevni dio jučerašnje sjednice Sabora obilježio je istup IDS-ova Damira Kajina koji je rekao da Thompsonu, koji 'propagira ustaštvo', država ne može plaćati doprinose, a više zastupnika kao i predsjedavajući Ivan Jarnjak odvratili su da država to niti ne čini.

U raspravi o prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o doprinosima kojima se mijenja izračun iznosa mjesečne osnovice za obračun doprinosa za osiguranike po osnovi samostalne djelatnosti, samostalne umjetnike, Kajin je rekao da Marko Perković Thompson nije umjetnik i da mu država ne može plaćati doprinose.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u cetinju Patriotski skup: Okupili se crnogorski nacionalisti pa zapjevali Thompsona i Škoru! Ilustracija Nakon odluke Visokog prekršajnog Ustavni sud još jednom ustvrdio: "Za dom spremni" je ustaški pozdrav i nije u skladu s Ustavom

'Ne može država plaćati nekog tko na svojim koncertima uzvikuje nacističke pozdrave, huška Hrvata na Hrvata, širi međuetničku netrpeljivost i poziva na mržnju', rekao je Kajin. 'Kada bi netko u jednoj Njemačkoj pozdravljao sa 'Sieg hail!' kao što on otvoreno prkosi pozitivnim hrvatskim propisima i pozdravlja 'Za dom!', on bi trenutno završio u zatvoru', rekao je Kajin. Neki su umjetnici zaslužili da im država plati doprinose, ali ne i Thompson, 'čovjek koji poručuje da je predsjednik države izdajnik ne može biti na tom popisu', rekao je Kajin.

HDZ-ovci Goran Marić i Sunčana Glavak naglasili su da država Thompsonu ne plaća doprinose.

>> Policija utvrdila da Thompson nije učinio ništa kažnjivo

>> Policija istražuje što je Thompson vikao

Doprinose država plaća za 1310 umjetnika, a novim prijedlogom izmjena zakona koeficijent za izračun doprinosa smanjio bi se s 1,2 na 0,8. Država bi tako na mjesečnoj razini uštedjela 1,3 milijuna, odnosno na godišnjoj 16,5 milijuna kuna. 'Ne ulazim u to kako se netko priprema za raspravu, ali da se imalo pripremio znao bi da država Thompsonu ne plaća doprinose', rekao je Marić. Kako je Kajin nekoliko puta upadicama prekidao zastupnike, Jarnjak mu je oduzeo riječ i također potvrdio da država za Thompsona ne plaća doprinose. 'Nazvao sam ministra kulture Božu Biškupića i on mi je rekao da Thompson nije na popisu samostalnih umjetnika', rekao je Jarnjak.

6 posto na prihode od SMS-a

Zastupnici su kratko raspravili izmjene i dopune Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju kojima se postotak izdvajanja od naplaćene funkcionalne premije od obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti smanjuje sa 10 na 7 posto.

Raspravljen je i prijedlog zakona kojim se uvodi naknada za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama. Naknada će iznositi 6 posto na ukupni prihod od SMS, MMS poruka i razgovora mobitelima. Primjenom predloženog zakona povećat će se prihodi državnog proračuna za oko 430 milijuna kuna godišnje, a u 2009. godini za oko 143 milijuna kuna.

Raspravljen je i prijedlog zakona o dopunama Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti kojim se želi smanjiti naknada za nezaposlene, jer bi se ta naknada vezivala za minimalnu plaću, a ne, kao do sada, prosječnu plaću zaposlenika. Time bi se uštedjelo 100 milijuna kuna. (Hina)

Biste li Vi da država Thompsonu plaća doprinos?

  • Da, naravno
  • Ne, nikako

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene