Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za dom spremni!'

Policija utvrdila da Thompson nije učinio ništa kažnjivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svezi natpisa obavljenih u nekim medijima oko navodnih izjava Marka Perkovića Thompsona za vrijeme trajanja njegova koncerta u subotu, 25. srpnja u Biogradu na moru, policija je obavila detaljne provjere. priopćeno je iz PU Zadarske.

Kako koncert nije bio sniman, niti je zaprimljena bilo kakva dojava građana o neprimjerenom istupu pjevača, obavljeni su razgovori sa više posjetitelja, uvid u izvješća svih policijskih službenika koji su bili na osiguranju ovog javnog okupljanja i analiza članka drugog dnevnog lista čiji je predstavnik izvještavao sa koncerta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon odluke Visokog prekršajnog Ustavni sud još jednom ustvrdio: "Za dom spremni" je ustaški pozdrav i nije u skladu s Ustavom Joško Klisović Tri institucije, tri odluke Nižu se reakcije na odluku o pokliku ZDS, SDP želi da se presuda anulira: ''Ona je skandalozna, protivna zakonima i Ustavu i ne može opstati''

'Ovakvim provjerama nisu potvrđeni navodi iz nekih medija iz kojih proizlazi sumnja da bi se radilo o kažnjivoj radnji, već je utvrđeno da su izjave date u drugačijem kontekstu čiji sadržaj ne upućuje na postojanje obilježja prekršaja niti kaznenog djela', kažu u PU Zadarsku.

>> Policija istražuje što je Thompson vikao!

Mediji su izvijestili kako je Thompson uz uzvik 'Za dom spremni' sasuo niz uvreda na račun IDS-ovog saborskog zastupnika Damira Kajina i predsjednika Stipu Mesića nazvavši ih izdajicama države. Thompson je navodno rekao kako će nastaviti praksu s pozdravom 'Za dom spremni' nastaviti koliko god to nekome bude smetalo.

Zdravko Barišić, Thomsonov menadžer, demantirao je ove navode. 'To su sve laži. Thompson nije pozdravio 'Za dom spremni', to je sastavni dio pjesme odnosno stih pjesme Čavoglave koju on uvijek izvodi na koncertima'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene