Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za dom spremni!'

Policija istražuje što je Thompson vikao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija istražuje medijske navode da je Marko Perković Thompson na koncertu u subotu u Biogradu uzvikivao ustaški pozdrav 'Za dom spremni'.

'Kada ustanovimo što se točno dogodilo, moći ćemo poduzimati daljnje korake', rekla je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske. Dodala je kako je policija na terenu utvrdila da  među Thomsonovom publikom na subotnjem koncertu nije bilo ustaške ikonografije.

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Koncert nada u svjetliju budućnost Hrvatska se ponovno ujedinila na koncertu "Želim život": "Ona je ušla u povijest i ne samo sa zdravstvenog apekta nego i sa humanitarnog aspekta"

Mediji pišu kako je Thomson uz ustaški pozdrav sasuo niz uvreda na račun IDS-ovog saborskog zastupnika Damira Kajina i predsjednika Stipu Mesića nazvavši ih izdajicama države. Thomson je navodno rekao kako će nastaviti praksu s pozdravom 'Za dom spremni' nastaviti koliko god to nekome bude smetalo.

>> Thompson na Trgu priredio show za 'cijelu obitelj'

Thomsonov menadžer sve demantirao

Zdravko Barišić, Thomsonov menadžer, demantirao je ove navode. 'To su sve laži. Tomson nije pozdravio 'Za dom spremni', to je sastavni dio pjesme odnosno stih pjesme Čavoglave koju on uvijek izvodi na koncertima', rekao je Barišić dodajući kako je riječ o legitimnoj pjesmi koja nije zabranjena već se normalno izvodi. Barišić se osvrnuo i na tvrdnje da je Thomson vrijeđao Damira Kajina i Stipu Mesića. 'On je rekao kako svi oni koji ga napadaju stoje uz bok Mesića i Kajina', objasnio je Barišić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene