Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Ovo je danas hrvatska država i mi smo njezini gospodari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 11 sati održana je svečana sjednica Vlade povodom Dana državnosti.

Premijer Zoran Milanović otvorio je svečanu sjednicu povodom 21. rođendana Republike Hrvatske. Podsjetio je kako se Hrvatska bila zahvaćena ratom te se nije mogla razvijati kao većina europskih zemalja. 'Ta je visoka cijena morala biti plaćena', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli"

Uputivši zahvalu svima braniteljima koji su 'za ovo što danas imamo' davali svoje živote i zdravlje, Milanović je kazao kako u krizi moramo biti zajedno i izvući maksimum potencijala iz sebe.

'Izgovora više nema. Tu smo sada, u prostoru i vremenu koji nam omogućavaju da iz sebe izvućemo maksimu i da budemo sami gospodari svoje sudbine, svog uspjeha i, ne dao Bog, neuspjeha. Mi sami, i ništa više', poručio je Milanović.

'Stvorili smo stabilnu, neovisnu, prosperitetnu zajednicu na ovom prostoru s ovim ljudima. Ovo je danas hrvatska država, i mi smo njezini gospodari, ali svi oni koji žele doći i živjeti prema ovim pravilima, koja su visoko civilizirana, slobodno mogu dođi', dodao je Milanović.

Potpredsjednik Sabor Leko podsjetio je na vrijeme donošenja povijesne odluku Sabora, kao najvišeg predstvaničkog i zakonodavnog tijela, ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i kazao kako je od tada do danas Hrvatska prošla ogroman put.

Njezina samostalnost odavno nije upitna, Hrvatska je demokratska država i ugledna članica međunarodne zajednice, kazao je.

Danas je suočena s teškom gospodarskom krizom, ali uvjeren sam da ćemo kao i 1991. pronaći mudrosti i rješenja i krenuti putem oporavka, čuvajući socijalnu pravdu, ustvrdio je.

Povodom današnjeg blagdana premijer Zoran Milanović, predsjednik RH Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Josip Leko, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te brojne braniteljske udruge zajedno s obiteljima položili su vijence.

Delegacija je prvo vijence položila na Zid boli, potom su otišli na grobnicu Narodnih heroja. Nakon toga vijenci su položeni su na spomeniku Ivici Račanu, pa zatim na središnjem križu. Delegacija se tada uputila na spomenik prvom predsjedniku RH Franji Tuđmanu i na kraju, vijence su položili na zajedničkoj grobnici neidentificiranim žrtvama Domovinskog rata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene