Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bianca Matković odgovara

'Sve što sam radila, radila sam časno i na korist Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bianca Matković mogla bi se naći na USKOK-ovoj listi za ispitivanje! Naime, u jednom od svojih brojnih iskaza u USKOK-u spomenuo ju je, kako donosi tjednik Nacional, bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić.

Neslužbeno doznajemo da zasad nije pod istragom, a na sumnje da je i sama bila korisnica crnih fondova HDZ-a Bianka Matković odgovorila je za Dnevnik Nove TV. U jednom od brojnih iskaza pred USKOK-om, bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, spomenuo je i Biancu Matković. Što je o njoj ispričao, poznato je istražiteljima. Nagađa se da ju je naveo kao jednu od korisnica navodnog HDZ-ovog 'crnog fonda'.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

>> 'HDZ je bio moja stranka i HDZ ostaje moja stranka'

Da je od bivšeg premijera mjesečno uzimala novac, kako se spekulira, oko 10 tisuća kuna, Matković demantira. 'Za postojanje nikakvih crnih fondova nisam znala, prema tome komentirati bilo kakve navodne izjave svjedoka iz istrage, odnosno osobe iz istrage koje bi trebale biti tajne bilo bi krajnje neozbiljno s moje strane. Ponavljam, za postojanje nikakvih crnih fondova ja nisam znala', rekla nam je Matković.

'Ne bojim se ničega'

Bivša državna tajnica, negira da joj je upravo Barišić podmirivao i račune za odjeću u luksuznim zagrebačkim buticima. 'To je još jedna od neistin', istaknula je Matković. Ona, neslužbeno doznajemo, nije pod USKOK-ovom istragom. No, hoće li se i ona naći pod njihovim povećalom, ovisi o raspletu istrage.

'Neka institucije rade svoj posao, kao svaki građanin RH ukoliko bude potrebno, odazvati ću se, reći ću svoja saznanja, ali isto tako ne bojim se ničega, jer sve što sam radila tijekom ovih sedam godina, radila sam časno, profesionalno i na korist ove države', zaključila je Matković.

Godinama se njezino ime vezalo uz bivšeg premijera. Spominjalo da je Sanaderova desna ruka, najmoćnija žena u Hrvatskoj. Na odlasku, Sanader ju je postavio za ministricu bez portfelja, no u stranci je marginalizirana. Od početka prosinca Bianca Matković je saborska zastupnica HDZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene