Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seljenje institucija

Sve će ih potrpati u Vjesnikov neboder: Bit će učinkovitije, a možda i jeftinije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U predstečajnoj nagodbi država je došla do dijela Vjesnikova nebodera.

Vjesnikov neboder dijelom je u vlasništvu države. Odgovaramo na pitanje kako je država došla do tog nebodera, kolike se uštede očekuju, ali i zašto se, obzirom da je odluka o preseljenju donesena, čeka do kraja godine.

Pročitajte i ovo Kaskader Remnigma - 4 zarobljeni kaskader Pao je sa 68. kata, a posljednja fotografija daje naslutiti zašto je bio tamo: "Mahnito je kucao na prozor" Požar Drama u Kini VIDEO Dramatični prizori: Vatra je doslovno gutala neboder, ljudi su bježali glavom bez obzira

Država je taj prostor dobila u predstečajnoj nagodbi, a do kraja godine tu bi trebalo useliti nekoliko institucija. Cijeli neboder ima oko 30.000 četvornih metara, a trenutačno je u vlasništvu države jedna trećina, dakle oko 10.000 četvornih metara. Kažemo za sada jer su neke parnice još u tijeku. Očekuje se da bi država u budućnosti mogla dobiti još neke kvadrate, pa samim time u skoroj budućnosti tu bi se moglo useliti još državnih stanara.

Imamo 187 agencija, ustanova, fondova i parkova - državu na godinu stoje više od 3 milijarde kuna

Iz Državne agencije za upravljanje državnom imovinom, kažu da se očekuje ušteda od oko 4 milijuna kuna na godinu i to samo na troškovima najma. Ne smijemo zaboraviti i da neke od institucija koje će se tu useliti su sada raštrkane po cijelom gradu. Njihovo poslovanje sada kada budu na jednom mjestu bit će učinkovitije, bit će jednostavnije, a tko zna - možda će uštedjeti i koju kunu i na troškovima poštarine ili pak kurirskih službi.

S preseljenjem se, kako smo već spomenuli, čeka do kraja godine. A zašto? Možemo samo pretpostaviti da preseljenje jedne institucije treba temeljito pripremiti. Kao što možete vidjeti u video prilogu ovi prostori nisu u baš sjajnome stanju pa ih prije preseljenja treba urediti i prilagoditi potrebama institucija koje će u njih useliti. Još sredinom 90.-tih godina postojala je ideja da se svi državni uredi objedine na jednom mjestu. To je trebalo biti na Savi, no od toga se odustalo. Ali čini se da se ponovno kreće razmišljati u tom smjeru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene