Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život nakon deložacije

Ispovijest: Kako sam postao beskućnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih godinu dana deložacije su postale svakodnevica. Ekipa Provjerenog istražila je koliko je sustav socijalno osjetljiv?

Nakon što ostanu bez krova nad glavom država nema rješenje za te ljude. Pa tako zadnje dvije godine Mirko Večerić spava u prihvatilištu za beskućnike u Varaždinu. Zbog nemogućnosti plaćanja kredita ostao je bez kuće.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Bankomat - 1 Ništa bez pitanja Velike novosti u odnosu banaka prema klijentima, no neki će ostati oprezni: "Oni će ponuditi, a mi ćemo reći - hvala lijepa"

Takvih je priča, prema podacima Hrvatske gospodarske komore, prošle godine bilo 2008.! Što znači da je svaki dan bez kuće ili stana ostajalo gotovo šest obitelji!

''Najveći ovršitelji u Hrvatskoj su banke'', rekla je Lidija Švaljek iz HGK ekipi Provjerenog, ali se s njom nije složio predsjednik Hrvatske udruge banaka Zoran Bohaček. ''Bankama to nije u interesu'', odgovorio je Bohaček.

Tko je u pravu i je li sustav socijalno osjetljiv? Jesu li državi važnije banke? Pogledajte večeras u Provjerenom u 22:10!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene