Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak traži sekundicu vremena

Šustar: Razrješenje ekspertne skupine za kurikularnu reformu više ne može čekati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Minstar Šustar bilo je rječitiji od ostatka vlade zajedno.

Ministar obrazovanja Predrag Šustar bio je jedan od rijetkih ministara kojima je nakon današnje, recimo slobodno, neobične sjednice Vlade, bilo do razgovora s novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ključna je reforma' Šustar: Ostavka mi ne pada na pamet jer još imam puno posla Slika nije dostupna S predsjednicom NAKON SASTANKA NA PANTOVČAKU JOKIĆ PORUČIO 'Ostajem pri svojoj odluci'

Kaže kako se nada da ovo nije bila posljednja sjednica Vlade u ovom sastavu, no novinare je osim krize vlasti, zanimala i sveprisutna kurikularna reforma.

'Poruka je jasna - cjelovita kurikularna reforma se nastavlja, ona se vraća pod okrilje Ministarstva i ja pozivam sve koji su sudjelovali da nastave jer oni su radili taj draft. Ovo je prevažan i predugoročan projekt da bismo ga depersonalizirali', rekao je Šustar.

Ministar Šustar dodao je i kako je ekspertna skupina na čelu su s Borisom Jokićem, zatražila razrješenje. 'Ja sam ih opetovano pozivao, pokušavao ih nagovoriti da se vrate, ali premalo je vremena i prevelik je to posao da bismo se oko toga natezali. Njihovo razrješenje više ne može čekati', rekao je, ali je u odgovoru na novinarsko pitanje hoće li doista razriješiti ekspertnu skupinu, bio malo oprezniji.

'Dajte nam još malo vremena da formuliramo, vjerujem da će ostati neki vid suradnje, a u kojem opsegu, dajte nam još sekundicu vremena', rekao je Šustar.

Ministar je pojasnio i kako ekspertna skupina dala dobar prijedlog da se iduće godine ide u pripremu samih nastavnika te da oko toga postoji konsenzus.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene