Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S predsjednicom

NAKON SASTANKA NA PANTOVČAKU JOKIĆ PORUČIO 'Ostajem pri svojoj odluci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Jokić i Predrag Šustar bili su na hitnom sastanku kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

U Uredu predsjednice završen je sastanak predsjednice s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom i voditeljem stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Borisom Jokićem. Tema je bila kurikularna reforma i njezina daljnja provedba. Predsjednica je u otvorenom pismu poručila Jokiću da sada ne može odustati i da reforma mora ići dalje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ključna je reforma' Šustar: Ostavka mi ne pada na pamet jer još imam puno posla Slika nije dostupna Otvoreno pismo Predsjednica uputila poruku Jokiću: 'Najlakše je odustati. No, vi na to nemate pravo'

Podsjetimo, ekspertni tim za provedbu refome na čelu s Borisom Jokićem dao je ostavku. Za srijedu su najavljeni prosvjedi podrške Jokiću i njegovom timu te kurikularnoj reformi u cijeloj Hrvatskoj.

Boris Jokić zahvalio se predsjednici na podršci koja, kako je rekao, nije od jučer.

'Reforma je vrlo važna stvar, kao i sve druge najavljivane reforme. Mi smo željeli odmaknuti odgoj i obrazovanje od inzistiranju na faktografiji, i imati mlade ljude koji će kritički razmišljati i donositi odluke.

Današnji sastanak je otvaranje dijaloga. Ako treba uključiti i neke druge ljude, dodatno pogledati dokumente, na to smo spremni. Ali ono što želimo je odmicanje politikanstva od reforme. Ovo je reforma nastavnika, roditelja, djece, teta iz vrtića.. i kao takva jedino ima smisla. Želim poručiti svim političkim strankama da ne svojataju ovaj proces. Struka uvijek treba biti ispred politike. Za kraj, pozdrav svima uz: Hrvatska sigurno može bolje', poručio je Jokić.

Boris Jokić, izjavio je za Dnevnik Nove TV u telefonskom razgovoru nakon sastanka na Pantovčaku, kako ostaje pri svojoj odluci da ga se razriješi s mjesta voditelja ekspertne skupine za provođenje kurikularne reforme. 'Spreman sam savjetodavno pomagati onima koji će dalje raditi na reformi', kazao je Jokić.

Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je riječ o prebitnom pitanju kako bi se politički dijelili.
'Dogovorili smo se da se sveobuhvatna kurikularna reforma mora nastaviti. U javnoj raspravi svi će reći svoje mišljenje. Ja ću učiniti sve kako bih otklonila politiku od procesa reforme', kazala je Grabar Kitarović.

'Pozdravljam nastavak dijaloga između gospodina Jokića i njegove radne skupine s ministarstvom', poručila je.

Ministar Predrag Šustar pozvao je da se kurikularna reforma vrati tamo gdje joj je mjesto. 

'Svima nam je posebno stalo da uoči sutrašnjih, ne bih rekao prosvjeda, nego podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi, jer svi to želimo, da se smiri stanje. Radi se o nečemu što je nježno, blago, a to su naša djeca obitelj. Nikakva uznemiravanja javnosti nisu potrebna. Ja bih proglasio našu podršku feštom u kojoj treba uživati i ni na koji način manipulirati onim što je najnježnije u našem društvu. Vratimo cjelovitu kurikularnu reformu tamo gdje joj je mjesto a to su hrvatske institucije', poručio je Šustar.

Podsjetimo, kurikularna reforma jedna je od prvih i najvažnijih mjera kojom započinje realizacija Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije na kojoj radi velik broj stručnjaka i radnih skupina. Cilj reforme je uspostavljanje usklađenog i učinkovitog sustava odgoja i obrazovanja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene