445366
445366
445366
445366
445366

PRVI PUT Pametno izlazi na izbore u svim izbornim jedinicama

Stranka Pametno sudjelovat će na prijevremenim parlamentarnim izborima u svih deset izbornih jedinica. ' Ima 556 gradova i općina u kojima je angažirano četiri do pet tisuća karijernih političara i to je jedan od uzroka korupcije', poručila je predsjednica Marijana Puljak.

 
 
 
 
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Stranka Pametno sudjelovat će na prijevremenim parlamentarnim izborima u svih deset izbornih jedinica, a u izbornoj promidžbi neće se služiti populističkim obećanjima nego će zagovarati potrebu obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja i zauzimati se za reformu lokalne samouprave, najavila je Marijana Puljak, predsjednica  stranke Pametno u utorak u Solinu.

"Osnovali smo ogranke diljem Hrvatske i odlučili sudjelovati na izborima u svih deset izbornih jedinica tako što smo potpisali sporazum sa strankom 'Za grad' u Zagrebu o zajedničkim kandidacijskim listama u prvoj, drugoj, šestoj i sedmoj izbornoj jedinici, dok ćemo u preostalih šest izbornih jedinica izaći samostalno na izbore," rekla je Puljak.

Po njenim riječima, stranka Pametno će naknadno odlučiti hoće li sudjelovati na izborima u 11. izbornoj jedinici koja obuhvaća hrvatske državljane izvan Hrvatske te u 12. izbornoj jedinici koja regulira izbor predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatski sabor.

Stranka Pametno utemeljena je prije godinu dana i na prošlogodišnjim redovitim parlamentarnim izborima sudjelovala je u tri izborne jedinice - prvoj, sedmoj i desetoj, no nije uspjela osvojiti zastupnički mandat. Marijana Puljak, međutim, na ovim izborima očekuje osvajanje najmanje jednog zastupničkog mandata stranke Pametno u Saboru.

"Proteklih nekoliko mjeseci mnogo ljudi diljem Hvatske tražilo je od nas da se na sljedećim izborima prijavimo u svim izbornim jedinicama, a to znači kako postoji zanimanje glasača za našu stranku što nam i daje optimizam da ćemo uspjeti ući u sljedeći saziv Hrvatskog sabora", rekla je Puljak.

Odgovarajući na pitanja nazočnih koja su se odnosila na potrebu smanjenja korupcije, Puljak, predsjednica stranke Pametno, je rekla kako bi se smanjenjem jedinica lokalne samouprave doprinijelo eliminiranju korupcije.

"Trenutačno u Hrvatskoj ima 556 gradova i općina u kojima je angažirano četiri do pet tisuća karijernih političara i to je jedan od uzroka korupcije te bi se smanjenjem tog broja jedinica lokalne samouprave smanjila i korupcija u Hrvatskoj," smatra predsjednica stranke Pametno.

Tajnik stranke i poznati hrvatski fizičar Ivica Puljak dometnuo kako bi Hrvatsku bilo najprikladnije ustrojiti u pet regija i 123 urbana centra. "U svim segmenitma hrvatskog društva međusobno se paušalno napadamo i svađamo te je stoga nužno obnavljati dijalog u prevladavanju nesuglasja," istaknuo je Puljak.

Po njegovim riječima, stranka Pametno se zauzima za sekularno društvo te dodao kako je Crkva dio društva koji je potreban Hrvatskoj. "Mi nismo ni anticrkvena, ni antivjerska ni antireligiozna stranka, ali kad se Crkva odmakne od politike onda se ni politika ne bi trebala miješati u Crkvu," kazao je Puljak. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se