447666
447666
447666
447666
447666

PAMETNO - Marijana Puljak - Bivša predsjednica Gradskog kotara traži svoje mjesto u Saboru

  • , 11.09.2016., 20:45
  • Autor:
  • komentara

Predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, sa strankom izlazi na izbore u svim izbornim jedinicama, a mnogi predviđaju kako bi mogla biti iznenađenje predstojećih izbora.

 
 
 
 
Marijana Puljak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Marijana Puljak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Marijana Puljak rođena je 19. kolovoza u Splitu. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, gdje je neko vrijeme bila i predsjednica udruge bivših studenata, diplomirala je elektrotehniku, smjer računarstvo.

Nakon završetka studija zaposlila se u tvrtki SWING informatika, a 2005. godine prelazi u Societe Generale Splitsku banku gdje je trenutno direktorica Odjela u službi informatike i vodi tim ljudi koji se brine da svi sustavi i banke rade 24/7.

2010. godine počinje se baviti politikom i to kao predsjednica splitskog Gradskog kotara Žnjan. Na tom je mjestu napravila zapažen uspjeh u promicanju javnog interesa građana. Pokrenula je izgradnju dječjeg igrališta, građevinske dozvole za novu školu, oživjela društveni život u kvartu. 2013. godine osniva Inicijativu za pametne ljude i pametan grad.

Na veliko iznenađenje svih, kao nositeljica kandidacijske liste grupe birača, na lokalnim izborima ulazi u Gradsko vijeće grada Splita uz osvojena četiri vijećnička mjesta.

Iz Inicijative za pametne ljude i pametan grad i velikog uspjeha na lokalnim izborima 2015. godine proizlazi stranka Pametno, osnovana u lipnju te godine.

Isprva gotovo sklapa dogovor s Mostom Bože Petrova za izlazak na parlamentarne izbore u studenom 2015. godine, ali uskoro odustaje od toga. Tada ističe kako Most nema program za koji bi se Pametno moglo vezati. U konačnici stranka Marijane Puljak samostalno izlazi na izbore.

Marijana Puljak (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

'Pametno od prvoga dana podržava kurikularnu reformu i tim koji je radio na njoj, pa i kad to nije bilo popularno. To smatramo nultim korakom za bolje obrazovanje djece, koja će omogućiti da odgajamo i obrazujemo radoznalu, a ne poslušnu djecu', rekla je na predstavljanju izborne kampanje Marijana Puljak.

Ne predstojećim izborima stranka prvi put izlazi na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, a mnogi joj predviđaju mogućnost iznenađenja, prelazak izbornog praga i ulazak u Sabor.

Marijana Puljak i njen tim u radu imaju podršku istaknutih pripadnika akademske zajednice, znanstvenika čiji je rad prepoznat u svijetu, profesora, studenata te vodećih splitskih kreativaca.

Udana je i majka je troje djece.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se