Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Propalo dvije godine truda

Sramota na ušću Neretve: Preko noći do temelja spaljena turistička atrakcija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnica ugostiteljskog objekta i kiteboarding škole se nemalo iznenadila kada je jučer zatekla svoj objekt na ušću Neretve spaljen do temelja.

Nepoznati počinitelj je do temelja spalio omiljeno mjesto kitesurfera, ali i ostalih zaljubljenika u prirodu. Objekt, koji se nalazi na opuzenskom ušću, u vlasništvu je Vinke Odak. 'Šteta je totalna, materijalno je to nekih 20.000 eura, no uništeno je i dvije godine rada i truda u promociji Neretve', kazao je Ivica Odak, brat vlasnice objekta. 

Ogorčeni vlasnici su na svojoj Facebook stranici objavili fotografiju spaljenog objekta koja je zgrozila Neretvane. Mnogi od njih su predložili da se organiziraju te da skupa izgrade novi i ljepši objekt. 'Ne vjerujem! Ne mogu shvatiti koju korist ima taj koji je to napravio, osim napakostiti drugome. Kakvo dobro može u životu očekivati? Mladi ljudi ne dajte se, iz inata radite još bolje, ako mogu pomoći – tu sam', napisala je Stanka u komentarima.

>> Pet stvari koje trebate znati o 'zaboravljenoj dolini'...

Vlasnici sumnjanju na jednu osobu koja im je, kako kaže Odak, i prije prijetila. Policiji su čak pokazali i snimku na kojoj se vidi da im prijeti, no kazali su im da snimka ne dokazuje ništa te da ne vrijedi jer mu nisu dali do znanja da ga snimaju.

'Nećemo se bojati nekih lokalnih zlikovaca i odustati, pogotovo zato što smo sve stvorili vlastitim rukama i ishodili sve dozvole koje su nam po zakonu potrebne', poručio je Odak te dodao da će krenuti s obnovom objekta.

Inače, u posljednjih nekoliko godina ušće Neretve je sve privlačnije kitesurferima koji dolaze iz cijeloga svijeta, što je prepoznalo i lokalno stanovništvo. Razvoju tog sporta na ušću pogoduju maestral i tramuntana, ali i veliki plićak koji je idealan za sve one koji tek počinju otkrivati kitesurfing. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitana kakvoća vode Zavod za javno zdravsvo: Ušće Neretve sigurno za kupanje! Slika nije dostupna Padaju vodostaji i kod Siska Neretva se povlači, stanje na području Čičke Poljane i dalje teško

Svoje fotografije s ušća Neretve šaljite nam na redakcijski mail moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene