Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VUPIK na izvanrednoj skupštini

Spomen dom Ovčara bit će darovan RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredna glavna skupština Vukovarskog poljoprivredno industrijskog kombinata (VUPIK), sazvana za 24. studenoga, trebala bi donijeti odluku o darovanju područja Spomen doma Ovčara i parkirališta Spomen doma Republici Hrvatskoj, potvrdio je predsjednik Uprave VUPIK-a Tomislav Mihaljević.

U službenom pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi kao jedina točka dnevnog reda navodi se 'donošenje odluke o darivanju dijela nekretnina upisane u zk.ul. 15, kč.br. 18, k.o. Vukovar u korist Republike Hrvatske radi dostojnog obilježavanja žrtava Domovinskog rata'. 'Nije bilo nikakvog razloga da se ovakva odluka nije donijela i ranije. Sada samo činimo ono je što je bivša uprava VUPIK-a trebala davno napraviti", kazao je Mihaljević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASTE POPIS Blokirana još jedna Agrokorova tvrtka; ZET-ove karte opet na kioscima Tiska Slika nije dostupna Investicija od 50 milijuna kuna Vukovarci dobivaju veliki trgovački centar, otvara se 100 radnih mjesta

Prije desetak dana u javnosti je objavljena informacija kako bi s imovinom VUPIK-a, ponuđenom na prodaju u natječaju Hrvatskog fonda za privatizaciju, mogla bit prodana i čestica na kojoj se nalazi Spomen dom Ovčara, jer nije izvlaštena iz VUPIK-ove imovine. VUPIK, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i sama premijerka Jadranka Kosor u izjavama danim proteklih dana odbacili su svaku mogućnost da se s VUPIK-om proda i spomen dom te su najavili brz proces izvlaštenja te čestice iz VUPIK-ova vlasništva.

>> Gradonačelnik Sabo: Ovčara pod zalogom Croatia banke

Hrvatski fond za privatizaciju u rujnu je objavio javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 87,98 posto dionica VUPIK-a po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune, a rok za podnošenje ponuda je sutra, 22. listopada, do 14 sati. Mihaljević kaže kako je, po informacijama kojima raspolaže, na poziv HFP-a za sada pristiglo pet ponuda. 'Uprava i sindikati očekuju da se konačno pojavi dobar kupac koji će VUPIK usmjeriti ka daljnjem razvoju i napretku', kazao je Mihaljević. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene