Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlozi rušenja aviona

Snimka prikazuje kontakt dvaju MIG-ova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za istraživanje nesreća dvaju MIG-a pregledalo je snimke koje je napravio treći MIG, pišu mediji.

Treći MIG nalazio se neposredno iza palih MIG-ova, u Plaškom kod Slunja, a njime je upravljao iskusni pilot, piše Večernji list. Pilot je cijeli događaj vidio i uzviknuo 'iskoči, iskoči'. Iako Povjerenstvo još uvijek ne izlazi s informacijama u javnost, Večernji list neslužbeno doznaje da se na snimci vidi kontakt dvaju MIG-ova.

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

>> Umirovljenim pilotima poručeno da o MIG-ovima šute

>> Na mjestu ranjavanja starice pronađen krater od bombe MIG-a

Prema tim tvrdnjama došlo je do sudara MIG-ova. Iskusni piloti pretpostavljaju da se to moglo dogoditi između prvog i drugog borbenog naleta tijekom vježbe kod Slunja. Večernji list piše da se se zrakoplovi  vjerojatno tijekom ispravljanja i penjanja previše približili te je zbog toga iskusniji pilot mlađim kolegama savjetovao da iskoče iz aviona kako bi spasili živote.

Sakupljanje dijelova zrakoplova traje dulje od očekivanog

Državno odvjetništvo u Karlovcu još nije Istražnom centru dostavilo istražni zahtjev za događaj prošlog četvrtka kada su se u Plaškom nedaleko vojnog vježbališta 'Eugen Kvaternik' srušila dva vojna borbena zrakoplova MIG 21, te se sve aktivnosti oko utvrđivanja uzroka nesreće i nečije eventualne odgovornosti i dalje vode kao predistražne radnje, doznaje se u Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu.

Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić na pitanje hoće li uskoro predložiti pokretanje istrage odgovorila je da se u ovoj fazi još ne razmišlja o pokretanju istražnog zahtjeva jer da očevid i izvidi još traju. 'Tek trebamo zaprimiti prijave od vojne policije, pa i civilne i tada odlučiti u kom će smjeru sve ići', kazala je Križanić.

Prema riječima istražnog suca Mladena Kosijera sakupljanje svih dijelova dvaju zrakoplova traje dulje nego je bilo planirano, te još uvijek nije cijeli prostor predan stanovništvu na nesmetano korištenje, kako zbog očevida koji je potrajao nekoliko dana, tako i zbog njihove sigurnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene