Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Slunju

Vukelić: MIG-ovi nisu pali zbog štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Branko Vukelić izjavio je da su oba pilota dvaju zrakoplova MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preživjela pad zrakoplova te da je osnovano istražno povjerenstvo HRZ-a koje treba utvrditi uzroke nesreće.

Na upit je li to možda posljedica i štednje u tom resoru, ministar obrane ja kazao kako to ne bi rekao s obzirom da ni jedan zrakoplov ni letjelica ne može u uporabu bez redovitih pregleda, kako većih nakon određenog broja kilometara koje prelete, tako i svakodnevnih kontrola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jesmo li sigurni? Rok je prošao, ne zna se kakva je budućnost hrvatske zračne flote Slika nije dostupna Naslovnica s MIG-ovima uzburkala strasti Policija čuva zgradu Novosti

Upitan koliko još imamo zrakoplova, Vukelić je odgovorio da ih imamo još šest. Imamo dovoljno zrakoplova da štitimo i nadziremo naš prostor, rekao je.

'Prilikom izvođenja vježbe na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' u Slunju u 12,50 sati došlo je do nesreće u kojoj su se srušila dva zrakoplova MIG 21. Na svu sreću oba pilota su preživjela. Nadam se da su posve zdravi', izjavio je Vukelić novinarima pred Banskim dvorima kao i na početku današnje sjednice Vlade.

Osniva se i istražno povjerenstvo

Piloti su se uspjeli katapultirati, pronađeni su živi i zdravi, i prevezeni su za zagrebačku bolnicu Dubrava kako bi se vidjelo imaju li kakvih lakših ozljeda, kazao je Vukelić.

Ministar obrane izvijestio je i Vladu da je osnovano istražno povjerenstvo HRZ-a koje je treba istražiti uzroke nesreće i na putu je iz Lučkog na mjesto nesreće.

Kada budemo imali prve nalaze povjerenstva moći ćemo reći što su uzroci nesreće, rekao je Vukelić na sjednici Vlade, a premijerka Jadranka Kosor nada se da će povjerenstvo što prije obaviti izvide i izvijestiti o uzrocima nesreće.

Odgovarajući prije sjednice Vlade na pitanja novinara pred Banskim dvorima, Vukelić je rekao da su se dva MIG-a srušila sjeverno od Plaškog, oko pet kilometara od naselja, te da je u ovom trenutku teško reći što je uzrok nesreće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene