Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili tvrtku

Slučaj Podravka: Menadžeri ostaju u istražnom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je kao neosnovane odbilo žalbe šestorice osumnjičenih u slučaju Podravka kojima je zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela prošloga tjedna na još dva mjeseca produljen istražni zatvor.

Od glasnogovornika suda Krešimira Devčića, koji je kao sudac istrage i donio odluku o dvomjesečnom istražnom zatvoru, doznaje se da je izvanraspravno vijeće utvrdilo da još uvijek postoji opasnost da bi optuženici mogli utjecati na istragu ili manipulirati dokumentacijom. ‘Iako su im raskinuti menadžerski ugovori ne znači da je prestala opasnost od ponavljanja djela jer su i dalje ostali zaposlenici Podravke i imaju utjecaja u toj tvrtci’, kazao je Devčić.

Pročitajte i ovo Mjesto na kojemu je ubijen 22-godišnjak u Splitu - 1 Ubojstvo u Splitu Ubojici 22-godišnjaka iz Splita određen jednomjesečni istražni zatvor Napad u Splitu - 3 Stravičan napad Novi preokret: Pomahnitali nasilnik koji se u Splitu zabijao autom i prijetio ipak ide u istražni zatvor

Izvanraspravno vijeće danas je odbilo i zahtjev obrane da se odblokira imovina, odnosno nekretnine i dionice četvorice optuženih - opozvanog predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka i bivših članova Uprave Saše Romca i Josipa Pavlovića te suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata. USKOK za sada nije zatražio blokadu imovine bivšeg predsjednika Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darka Marinca te direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića.

>> USKOK preko Markovića želi uloviti Polančeca

Odvjetnici osumnjičenih tvrde da za blokadu imovine nema zakonske podloge jer u kaznenim djelima koja im se stavljaju na teret nije ostvarena imovinska korist. Protiv šetorice osumnjičenih USKOK vodi istragu zbog sumnje da su malverzacijama s dionicama oštetili Podravku za oko 250 milijuna kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene