Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer o Imunološkom

'Problem smo riješili, a nismo ga stvorili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za početak rada Imunološki zavoda kao javne zdravstvene ustanove osigurano je 3,2 milijuna kuna. 'Problem smo riješili, a nismo ga stvorili', zaključio je premijer Milanović.

Premijer Zoran Milanović na početku Sjednice Vlade zatražio je od ministra Borisa Lalovca da ubrzo donese prijedlog za rješenje kredita u 'švicarcima' kako bi ga Vlada mogla usvojiti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju" Predstavljena nova Vlada u Saboru "Ista lica na vlasti" Je li HDZ pojeo Domovinski pokret? "DP u program Vlade nije uspio ubaciti niti jedan zarez"

'Našli smo rješenje za problem kredita u švicarskim francima', rekao je premijer na početku Sjednice Vlade. Zamolio je ministra financija da već na sljedeću Sjednicu donese prijedlog kako bi ga Vlada mogla usvojiti. 'Da omogućimo ljudima da žive normalno, da mogu opuštenije planirati, trošiti. Ovo će biti dodatni doprinos', rekao je Milanović.

Krediti u 'švicarcima' konvertirat će se u eure, bankama porezne olakšice?

'Jednom za svagda skidamo teret 'švicaraca' iz života mnogih obitelji', rekao je premijer.

'Problem smo riješili, a nismo ga stvorili'

Ministar Branko Grčić izvijestio je na Vladi kako su osigurana sredstva za Imunološki zavod, usvajanjem prijedlog odluke o osiguranju sredstava u procesu preoblikovanja trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u javnu ustanovu Imunološki zavod.

Vlada je prošlog četvrtka donijela uredbu kojom Imunološki zavod (IZ) postaje javna ustanova od strateškog i općeg gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku, u svrhu osiguravanja opstojnosti proizvodnje cjepiva i krvnih derivata iz ljudske plazme kao proizvodnje od strateške važnosti za zdravstveni sustav Hrvatske i zaštite zdravlja njezinih stanovnika.

Za početak rada Imunološki zavoda kao javne zdravstvene ustanove osigurano je 3,2 milijuna kuna. 'Problem smo riješili, a nismo ga stvorili', zaključio je premijer Milanović.

VLADA UVODI 3 SOCIJALNE MJERE Tiču se oko 125 tisuća ljudi

Na dnevnom je redu bio  i Prijedlog akcijskog plana za smanjenje administrativnog opterećenja gospodarstva. 'Smanjujemo administrativna opterećenja gospodarstva za minimalno 20%. Pojednostavljujemo pokretanje posla, gradnju, zaštitu na radu te sanitarne i zdravstvene uvjete', rekao je ministar Ivan Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene