452977
452977
452977
452977
452977

OČAJNIČKI POTEZ Sinčić, Pernar i Palfi osnovali novu stranku?

  • , 10.10.2016., 07:25
  • Autor:
  • komentara

Na čelu nove stranke, nazvane Jedina opcija, neće biti nitko iz vodećeg trojca, već Tišnjanin Lovre Crvelin, a dosadašnje čelništvo Živog zida trebalo bi biti dijelom Glavnog odbora.

 
 
 
 
Palfi, Sinčić i Pernar (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Palfi, Sinčić i Pernar (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Čelništvo Živog zida - Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar - navodno je jučer osnovalo novu stranku, izvijestilo je više hrvatskih medija.

Službenih potvrda još nema, a neslužbeno se saznaje da će nova stranka nositi ime Jedina opcija. Tako se inače zvala i koalicija u kojoj je Živi zid izašao na izbore.

Na čelu nove stranke neće biti nitko iz vodećeg trojca, već Tišnjanin Lovre Crvelin, a dosadašnje čelništvo Živog zida trebalo bi biti dijelom Glavnog odbora.

Podsjetimo, Ministarstvo uprave nedavno im je zabranilo osnivanje nove stranke pod nazivom Živi zid - Ivan Vilibor Sinčić, jer smatraju da bi moglo doći do zabune. Kako stoji u obrazloženju, "registracija nove stranke zbog nerazlikovanja po nazivu i povezivanju s već registriranom strankom i po osobi ovlaštenoj za predstavljanje i zastupanje, ali i adresi sjedišta, mogla bi izazvati zabunu u javnosti".

Rapidno raspadanje Živog zida

Nakon što su na parlamentarnim izborima osvojili osam saborskih mandata, za koaliciju Jedina opcija nastupili su problematični dani. Međusobna optuživanja, svjedočanstva o netransparentnom financiranju, izlasci iz stranaka, posebno Živog zida, formiranje dva odvojena saborska kluba te na koncu niz afera vezanih uz međuljudske odnose u Živom zidu dovelo je praktički do raspada ove političke opcije, a da konstituirajuća sjednica Sabora još nije ni održana.

Po nekim izvorima, dosadašnje vodstvo Živog zida u osnivanje nove stranke upušta se ne bi li izbjeglo optužbe za lažiranje potpisa na skupštini stranke u kojoj su ušli u Sabor. Je li to istina, još nema potvrda, no napori za osnutak nove stranke indikativni su faktor u cijeloj priči.

Ivan Pernar nagađanja o osnutku nove stranke na Facebooku je komentirao u svom stilu: "Ljudi pitaju o novoj stranci, a ja se pitam zašto mediji ne govore o tome da sav novac nastaje kao kredit, a da novac za kamatu istovremeno ne postoji, pa se krediti niti ne mogu vratiti.

Onog trena kada mediji progovore o financijskom sustavu koji masakrira našu zemlju, ja ću govoriti o novoj stranci.

Zar je bitnija nova stranka od toga što su država i narod u dužničkom ropstvu? S aspekta medija je, međutim, kao što znate, nikada nisam bio na njihovoj liniji pa ću govoriti ono što smatram bitnim, a ne ono što mediji smatraju bitnim.

Neću dozvoliti žutoj štampi da diktira o čemu ću pričati". 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se