Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u Ministarstvo gospodarstva

Premijerka Biancu Matković maknula s mjesta ministrice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašanja ministrica bez portfelja odlazi na mjesto državne tajnice u Ministarstvo gospodarstva.

Bianca Matković će sada biti prebačena na mjesto državne tajnice u ministarstvu gospodarstva. Početkom mjeseca Bianca Matković razriješena je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade dužnosti predsjednice Komisije za granice, a novim predsjednikom imenovan je Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka očekuje okončanje pregovora Kosor: Svaki tjedan slati izvješće haškom tužitelju Slika nije dostupna Nekolicini ministara visi fotelja Nakon Sanadera Kosoričina metla cilja ministre

'Odluku smo donijeli zajedno', kazala je Kosor na današnjoj sjednici Vlade i izrazila vjeru da će Bianca Matković na novom poslu imati priliku realizirati sve potencijale, znanje, vještine i sposobnosti.

'Mislim da će kao državna tajnica za gospodarsku diplomaciju u ministarstvu pokrenuti projekte koji već dugo stoje', rekla je Kosor i dodala da će odluka o razrješenju Biance Matković s mjesta ministrice u Vladi biti donešena na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

>> Bianca Matković u blokadi, ni o čemu je se ne informira

A još do nedavno bile su jedna do druge. Ministričin pad počeo je i formalno nakon Sanaderova puča. Na prvoj sljedećoj sjednici više nije čitala koliko se i što napravilo u pregovorima. Sve je odradio ministar Jandroković. Sa Zrinjevca joj više ne šalju podatke. Tako više nije jasno što ona radi. Ali oporbi se hvalila svojim poslom. 'Bavim se korodinacijom i provedbom Nacionalnog programa za suklađivanje zakonodavstva s zakonodavstva unije', odgovorila je u studenom u Saboru zastupnici SDP-a Mariji Lugarić. No nije tu kraj. 'Radim na ispunjavaju svih obveza potrebnih za zatvaranje poglavlja u pregovarackom procesu'.

>> Hajka na Biancu je čisti mobbing

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene