Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvođenje obveznog vojnog roka

Objasnili zašto Plenković nije služio vojni rok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer zagovara vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatsku, no sam, ispostavlja se, nije odslužio vojni rok.

Premijer Andrej Plenković poručio je građanima u utorak, nakon obilaska kompleksa i pokazne vježbe u slučaju ugroze hrvatskog zračnog prostora, da "hrvatski narod voli Hrvatsku vojsku".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Andrej Plenković Zadnji dan kampanje Plenković vrlo ležerno komentirao snimke na kojima vrijeđa DP i Most: Na jedno je zamalo umro od smijeha

Kako doznaje N1, pozivajući se na odgovor na njihov upit, upućen Banskim dvorima, premijer Plenković nije odslužio vojni rok, koji je u njegovo vrijeme bio obvezan.

"Andrej Plenković oslobođen je služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga zbog urođene anemije", stoji u navedenom odgovoru iz Banskih dovra.

Vojni rok nije odslužio ni predsjednik Sabora Božo Petrov.

'Božo Petrov oslobođen je služenja vojnog roka zbog problema s vidom', rečeno je za N1 u Uredu predsjednika Sabora.

Podsjetimo, tema uvođenja obveznog vojnog roka ponovno u Hrvatsku, posljendjih je dana izuzetno aktualna, a svoje viđenje dali su, kako političari svih opcija, tako i stručnjaci.

Dok Vlada podržava ponovno uvođenje obveznog vojnog roka, mišljenja stručnjaka su podijeljena te variraju od onih koji su otvoreno za to, do onih koji smatraju da treba pitati i mlade.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene