Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti od širenja

Požar na odlagalištu otpada pod nadzorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je jučer ujutro izbio na deponiju Baštijunski brig u blizini parka prirode Vransko jezero u većoj mjeri je lokaliziran, a vatrogasci se nadaju, ako im to dozvole vremenske prilike, da bi ga danas mogli u cjelosti lokaliziriti i u većoj mjeri rješiti se dima i neugodnih mirisa.

Požar je zahvatio površinu oko šest hektara, a gasi ga 40-ak vatrogasaca sa deset vozila, rekao je sinoć zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Biograd Darko Banić. Dodao je da su požar jučer oko 14 sati lokalizirali u većoj mjeri i da nema opasnosti da bi se proširio izvan deponija. Vatrogasci trenutno požarište natapaju vodom, a na terenu su i građevinski strojevi koji požarište nasiplju šljunkom i zemljom kako bi se spriječio dotok zraka.

Pročitajte i ovo Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...'' Smeće (Foto: Dnevnik.hr) - 2 ILEGALNI DEPONIJ Zašto Grad uporno okreće glavu? Ponovno rastu gomile smeća na Bandićevim "Elizejskim poljanama"

>> Gori odlagalište otpada: Ugroženo stanovništvo, turisti bježe

'Otvorene vatre nema ali još ima dima kojeg vjetar nosi prema Vranskom jezeru', rekao je Banić. On se nada da će danas tijekom dana sasvim prekriti površinu požarišta materijalom i zaustaviti dimljenje. Prema podacima, kojima raspolaže Banić, turisti i stanovništvo su nezadovoljni zbog neugodnog mirisa dima ali zasad nisu zabilježena otkazivanja turističkih aranžmana.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene