443256
443256
443256
443256
443256

POBJEGAO S PSIHIJATRIJE NA RABU 'Znam od prije da nije pitanje hoće li nego može li'

  • , 13.07.2016., 20:09
  • Autor:
  • komentara

Potraga za pacijentom koji je napustio psihijatrijsku ustanovu na Rabu krajem lipnja i dalje traje.

 
 
 
 
Potraga za nestalim pacijentom i dalje traje (Video: Dnevnik Nove TV)
Potraga za nestalim pacijentom i dalje traje (Video: Dnevnik Nove TV)

Riječ je o osobi s invaliditetom koja je prije sedam godina pokušala počiniti ubojstvo i samoubojstvo.
 

Drago Babić - pacijent psihijatrijske bolnice pobjegao je 22. lipnja.

'Nažalost, došlo je do jednog tehničkog propusta djelatnika porte', kaže Vesna Šendula Jengić, ravnateljica psihijatrijske bolnice Rab.

Riječ je o osobi koja je prije sedam godina iz pištolja teško ozlijedila kćer svog poznanika.

'Ne znam u kakvom je stanju, koliko je pokretan, koliko je u stanju napravit zlo, koliko nije. Ja znam od prije - nije pitanje da li hoće, nego da li može', kaže Željko Šalov, otac žrtve.

'Mi se ne bojimo, to vam mogu reć da se ne bojimo, osim šta nam je izuzetno teško radi unučadi i starijeg djeteta', kaže Ksenija Šalov, majka žrtve.

U posljednje vrijeme zaredali su se bjegovi osumnjičenika i pacijenata u Hrvatskoj.

'Dakle, samo je jedan bijeg bio iz zatvora. Iz zatvorskog sustava, zatvora u Sisku. Ostali bjegovi nemaju nikakve veze sa zatvorskim sustavom', kaže ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Zbog posljedica samoranjavanja, Babić prema procjeni stručnjaka nije bio sposoban za suđenje.

'Praktički ta osoba ne bi bila u stanju skočiti niti skočiti, preskočiti jer je bila teško pokretna', kaže ravnateljica.

U potragu za nestalim uključeni su djelatnici bolnice, GSS i policija. No, već 20 dana nema mu ni traga. Babić se u bolnici svojevoljno liječio i liječnicima nije jasno zašto pobjegao i kamo se uputio.

'Ne radi se o zatvorskom bolesniku. Mi smo ga imali duže vrijeme na liječenju s time što je pokrenut u Rijeci već postupak tzv. civilne prisilne hospitalizacije', kaže ravnateljica.

Policija moli građane ukoliko vide ovu osobu čije ime i slika se nalaze u evidenciji nestalih osoba, da izvijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se