Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirana kuća u Kozarčevoj

Policija pomno prati 'promet' oko kuće Sanaderovih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupocjene pokretnine koje u kući ima obitelj Ive Sanadera i dalje su pod povećalom policije. Na taj način se želi spriječiti da se umjetničke slike i skupocjeni satovi bivšeg premijera iznesu iz stana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprisana i međunarodna objava za slikama MUP traži Sanaderove slike Vlahe Bukovca Slika nije dostupna Prema pisanju Nacionala Sanaderove umjetnine bile sakrivene u tajnoj sobi?

 

Policija je i jutros držala na oku kuću Ive Sanadera. Pomno se motri svaki ulazak i izlazak članova obitelji, ali i onih koji im dolaze u posjet. Sve je to zbog blokade imovine, prvenstveno skupocjenih slika koje obitelj posjeduje, a koja ne smije iznositi.

>> Bruna Sanader: Rekli su nam da uvijek znaju gdje smo, bilo je to prijeteće

>> 'Sanaderu je blokirana i imovina koju nije prijavio'

'Sudac istrage je po zahtjevu USKOK-a donio rješenje kojim se zabranjuje otuđenje i opterećenje umjetničkih djela koje se nalazi u obiteljskoj kući', obrazložio je Ratko Ščekić, istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu.

Po prijavi u imovinskoj kartici Sanader ima milijun i pol kuna vrijedne pokretnine u stanu. Tu spada skupocjena kolekcija umjetničkih slika, ali i luksuzna kolekcija satova. Sve će to sljedeći tjedan, kako doznajemo, biti popisano i izneseno iz vile u Kozarčevoj na sigurno mjesto koje još nije poznato.

Uz skupocjene pokretnine, blokirani su mu bankovni računi te udjeli u tvrtkama. Državno odvjetništvo zatražilo je i istragu od Amerikanaca, provjeru je li Sanader vlasnik luksuznih stanova na Manhattanu. U svakom slučaju, prvi je ovo primjer blokade koji će se provoditi po novom Zakonu o oduzimanju imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem

Mirjana Sanader: Povrijeđena su nam ljudska prava

I dok Mirjana Sanader tvrdi kako su njoj i djeci zbog cijelog slučaja povrijeđena temeljna ljudska prava, policija odgovara kako je policija samo radila svoj posao. 'Nalog suca istrage je jasan i u tom smislu ovlasti policije su vrlo jasne, dakle vršiti nadzor nad objektom stanovanja i utvrditi identitet svake osobe koja ulazi ili izlazi iz kuće', rekao je Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a.

S druge strane Mirjana Sanader je nezadovoljna. 'Ja nisam ljuta, ja sam zabezeknuta. Svima je jasno kako ovo nije normalno', rekla je Mirjana Sanader. Da ironija bude veća, obitelj i kuća koju je policija nekad čuvala 24 sata na dan, danas radi to isto, ali iz straha da ista ta obitelj iz vlastite kuće ne iznese skupocjene pokretnine. Obitelj Sanader blagdane tako provodi čekajući popisivače umjetnina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene