Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O postupanju policije

Bruna Sanader: Rekli su nam da uvijek znaju gdje smo, bilo je to prijeteće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Žalit ćemo se, naša su prava prekršena', rekla je Mirjana, supruga bivšeg premijera Ive Sanadera.

Nakon jučerašnjeg policijskog postupanja prema sebi i kćeri Bruni Sanader, Mirjana se sastala s odvjetnicima i nakon podrobnog razgovorala zaključila da su njihova prava bila narušena i da će se žaliti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispovijest Mirjane Sanader za Kurier 'Atmosferu u RH uspoređuju s komunizmom' Slika nije dostupna Čičak o zaključcima HHO-a 'M. Sanader je kćerima navodno uplaćivala 1.000 kn mjesečno'

Na tvrdnju iz policije da nisu postupali protivno zakonu već po nalogu suca istrage, Mirjana Sanader je rekla kako je ta izjava vrlo nekorektna. 'Pogledala sam tu izjavu i to je vrlo nekorektno, tvrde da smo mi sve izmislili, a gospodin koji je dao tu izjavu je to izmislio. Ovo o čemu ja govorim je istina, to se dogodilo sinoć', rekla je Mirjana Sanader.

>> VIDEO Mirjana Sanader o policijskom postupanju: 'Ovog ima samo u Zimbabveu'

O jučerašnjem događaju progovorila je i Bruna, kći bivšeg premijera. 'Kada smo policiju tražili objašnjenje zbog čega su nam uzeli putovnice i zbog čega ne smijemo ući u kuću, rekli su da nam nisu dužni davati objašnjenja. Tek kada je došao odvjetnik Lovrić, rekli su nam da su došli da nas obavijeste da će sutra netko doći', ispričala je Bruna.

Kada ih je upitala tko će i kada doći, tvrdi, policija joj nije željela odgovoriti. 'Ja sam im rekla da moram znati kako bi u to vrijeme bila kod kuće, a oni su na to rekli da će se oni pobrinuti da mi budemo doma i da uvijek znaju gdje smo mi, ja konkretno. Bilo je to jako prijeteće', ispričala je Bruna.

Postupanje na temelju sudskog naloga

Nakon što su provjereni podaci, dokumenti su vraćeni Krunoslav Borovec Policija je postupala na temelju sudskog naloga, dakle - prema jasnim ovlastima, izjavio je  glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec osvrnuvši se na nezadovoljstvo Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera pritvorenog u Austriji, koje je iskazala nakon što je policija sinoć nju i njezinu kćer Brunu legitimirala ispred obiteljske kuće u Kozarčevoj ulici.

'Ne mogu komentirati njezino osobno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, to je osobna stvar. No, moram reći da je policija postupala na temelju naloga suca istrage i taj je nalog jasan, i u tom smislu ovlasti policije su vrlo jasne', odgovorio je Borovec novinarima koje je zanimalo stajalište MUP-a o javno izrečenim prozivkama Mirjane Sanader da su njoj i njezinoj kćeri policajci u civilu zapriječili ulaz u kuću i oduzeli im putovnice.

Borovec je naglasio da su policajci na temelju naloga suca istrage ovlašteni nadzirati kući u kojoj stanuju i s tim u vezi utvrditi identitet svake osobe koja u nju ulazi ili iz nje izlazi te voditi računa o tome da se iz kuće ne iznesu vrijedni predmeti, ponajprije umjetnine.

Nakon provjere podataka, putovnice vraćene

'U tom je smislu policija postupala', dodao je i ocijenio netočnima prozivke da su 'zatečenim osobama' bile uzete putovnice i da im je kuća zapečaćena te da je nekome bio zabranjen ulazak u kuću. Potvrdio je da su, na zahtjev policajaca da im na uvid daju svoje osobne iskaznice, supruga i kći bivšeg premijera Ive Sanadera predale putovnice koje su im, istaknuo je, odmah nakon utvrđivanja identiteta i vraćene. 'Nakon što su provjereni podaci, dokumenti su vraćeni', rekao je.

Na pitanje je li policija krenula u procjenu i popis imovine obitelji Sanader, Borovec je odgovorio kako to nije njezin posao. Nalog zbog kojega je policija sinoć bila pred kućom Sanaderovih potpisao je sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Ratko Šćekić, koji je to učinio na zahtjev USKOK-a u kojemu danas ništa nisu željeli komentirati.

'Točno je da sam potpisao nalog, no o njegovu sadržaju i na što se on odnosi ne mogu govoriti jer je riječ o 'uskočkom' predmetu', izjavio je za Šćekić, dodajući samo da nalog 'ima veze' s kućom Sanaderovih u Kozarčevoj ulici. (Mi. Dr. /Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene