Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema referenduma

'Odluka će imati dalekosežne posljedice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Da sam sudac Ustavnog suda ja bih glasovao drugačije', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Poručio je to osvrćući se na današnju odluku Ustavnog suda po kojoj neće biti referenduma o ZOR-u. Josipović je rekao kako ne želi ulaziti u pravne argumente, no naglasio je kako se radi o odluci koja će imati dalekosežne posljedice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenut postupak Zakon o braniteljima postaje Ustavni zakon? Slika nije dostupna 'Jedni jednakiji od drugih' Rasprava o odredbi koja pogoduje SDSS-u na Ustavnom sudu

'Podsjetio sam u prethodnim fazama da se u rasprave donesu kompromisne odluke uvjetnog raspisivanja referenduma jer se radi o osjetljivom pitanju za naše društvo i o pitanju na koje se velik broj građana jasno opredijelio', poručio je predsjednik.

>> Ustavni sud: Nema referenduma o ZOR-u

>>Josipović: Ne treba nam referendum

Istakao je kako se tu radi o poštivanju volje građana, a današnja odluka Ustavog suda donijeti će to toga da volja građana ne bude realizirana. 'Naglašavam da odluka Ustavnog suda ne sprečava Sabor da ponovno razmotri pitanje i ideju sindikata o raspisivanju tzv. uvjetnog referenduma. Time bi se podržala volja građana i Sabor bi pokazao da uvažava tu volju i da nastavlja socijalni dijalog', rekao je Ivo Josipović tijekom današnje sjednice Vijeća za socijalnu pravdu.

Podsjetio je da je RH, s obzirom na gospodarske poteškoće i socijalnu nepravdu, u situaciji kada dodatno mora voditi brigu o socijalnom dijalogu i kada Vlada, poslodavci i sindikati moraju naći put ostvarenja socijalne stabilnosti. 'Oni zajedničkim snagama moraju pronaći konsenzus i socijalnu pravdu koja će otkloniti siromaštvo koje prijeti RH'. rekao je Josipović.

 

Mislite li da je odluka Ustavnog suda o referendumu politički diktirana?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene