Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao kod Singapura

Obitelj nestalog pomorca moli hrvatsku državu za pomoć: Pomozite nam naći našeg Marija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Boko, mladi je pomorac koji je bez traga nestao 13. lipnja s japanskog broda Atlas, nekoliko milja prije ulaska u singapursku luku.

Obitelj Boko zadovoljna je angažmanom kapetana Ivana Vodopivca koji je i ukrcao njihovog Marija na brod japanske kompanije. 'Čovjek je tužnu vijesti o Mariovu nestanku javio već 14. lipnja u deset sati, te je i osobno došao k mojoj obitelji u Sveti Kajo, no supruga je meni sve to rekla tek navečer oko 19 sati kada sam došao sa sela, iz Zelova. Mi ne znamo ništa više nego prvoga dana. Zato sam poslao pismo ministrici vanjskih poslova RH gospođi Vesni Pusić zamolivši je, u ime obitelji, da se svojim autoritetom zauzme kod indonezijskih i japanskih vlasti', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju otac nestalog pomorca, Jakov Boko.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Slika nije dostupna Tužna priča Apel oca nestalog pomorca: 'Pomozite mi naći sina!'

'Gospođo ministrice, mi od Vašeg ministarstva nismo zaprimili ni jednu suvislu informaciju vezano za okolnosti nestanka našeg djeteta. Nas zanima što su poduzele indonezijske vlasti, je li organizirana potraga traje li još, je li rekonstruirana ruta kretanja broda, jesu li u tim vodama gdje je naš sin nestao zamijećene gusarske aktivnosti i je li moguće da je naš sin s broda otet', stoji u apelu obitelji Boko ministrici Pusić. Pismo je upućeno i u Ured predsjednika RH Ive Josipovića i predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića.

>>Misteriozni nestanak hrvatskog pomorca (22): Bio je to njegov prvi 'vijađ'

Obitelj nestalog 22-godišnjeg pomorca iz Svetoga Kaje pokraj Solina, za kojim se traga od 13. lipnja otkad je nestao s broda Atlas japanske kompanije par milja pred ulaskom u luku Sinagapur, traži da im se dostave informacije o rezultatima krim-istrage vlasti u Sinagapuru. Supruga Nevenka, kćer Maja, sin Stipe, te prijatelji Katja Tokić i Željko Ljubičić tragaju za Mariom - šalju mailove, u kontaktu su s policijom, brodarom, hrvatskim veleposlanstvima u Japanu i Indoneziji, piše Slobodna Dalmacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene