428972
428972
428972
428972
428972

NAPOKON ODLUČENO Ministar predstavio nove registarske tablice

  • , 07.03.2016., 21:26
  • Autor:
  • komentara

Napokon je poznat izgled novih registarskih tablica. I to nakon što je prošla Vlada raspisala natječaj, izabrala i novčano nagradila najbolja dizajnerska rješenja, pa u konačnici, odustala od svega.

 
 
 
 
 
Napokon nove tablice (Video: Dnevnik Nove TV)
Napokon nove tablice (Video: Dnevnik Nove TV)

Novi ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odlučio se, za kako kaže, najjednostavnije i najjeftinije rješenje.

Nove su tablice prema najavama već odavno trebale biti u upotrebi. Prethodni je ministar raspisao natječaj. Odabrana su najbolja rješenja, a onda je sve stalo. Potrošen je novac. Pobunili su se nagrađeni dizajneri, a zbog odgađanja došlo je i do nestašice tablica. Do kraja mandata bivši ministar Ranko Ostojić nije potpisao pravilnik kojim bi ih uveo u upotrebu.

"Ostat će stare, stavit ćemo samo na onaj prazni dio pločice zastavu europske unije i to je to. U ovom trenutku izlagat se bilo kakvom troškovima i državni proračun, a i pojedince nema smisla", ističe ministar Orepić.

Nove tablice na plavoj će podlozi imati grb Unije, uz natpis HR. Vlasnici starih neće morati kupiti nove. Za odlazak u inozemstvo uz tablicu je potrebno istaknuti naljepnicu sa zemljom pripadnosti.

"Mislim da je to jedno od boljih rješenja, jer postojeće poločice imaju prostor u kojeg se može ugradit grb Europske unije, odnosno oznaka koja nosi, koju će nosit Hrvatska unutar Europske Unije. Mislim da će to biti nejjednostavnije, najbrže i najjeftinije rješenje", kaže Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Zbog ovako jednostavnog rješenja mnogi su se vozači dosjetili da bi na nove tablice mogli na prazno mjesto staviti naljepnicu. To svakako nemojte činiti, jer se svaka intervencija u tablicu smatra krivotvorenjem službenog dokumenta, a to znači da bi vas policija mogla prilično strogo kazniti.

Zbog štednje se odustalo i od mogućnosti da više gradova ima vlastitu oznaku, a unatoč najavama nećete moći ni živjeti u jednom, a imati tablicu drugog grada. Uzevši u obzir nabavu materijala i razdoblje potrebno za testiranje, očekuje se kako bi nove tablice na cestu mogle početkom lipnja.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se