Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon progovorio

Ministar Orepić objasnio zašto je njegov stan najskuplji od svih ministarskih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić napokon je progovorio o stanu kojeg je unajmio i pojasnio zašto je odabrao baš taj stan.

Da je stan koji je iznajmio skup, slaže se i sam ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ali i obrazlaže kako je došlo do njegovog unajmljivanja.

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

"Drago mi je što pitate to, kad već nešto krene u jednom smijeru onda je bilo što teško reći, ali pokušat ću objasniti kako je sve to teklo, bez ikakve nakane prema javnosti. Znači kad sam postao ministar, uselio sam tu kod bliže rodbine u Zagrebu, peteročlana obitelj i mjesec dana sam bio tu. Istovremeno sam podnio zahtjev za rješavanje stambenog pitanja. Vrlo bitan podatak je da je bio jedan službeni stan na raspolaganju, koji je čekao jednog dužnosnika da se opredjeli i on se opredijelio za taj stan pa smo po uputama DUUDI-ja krenuli na tržište. Došli smo do tog stana, ali želim naglasiti samo da smještaj ministra unutarnjih poslova podrazumijeva i neke sigurnosne kriterije i tako dalje, koji trebaju biti zadovoljeni. Na taj način nije svejedno hoće li jedna osoba ili pet vršiti to neposredno osiguranje, to nije nikakvo opravdanje i na taj način, u tom momentu, ušlo se u najpovoljniji stan. To mogu reći, međutim, je li skup? Jest, potpuno se slažem. Do nekog konačnog rješenja, uistinu ću participirati u tim troškovima, ako ne u cijelosti, onda u značajnom dijelu, dok se ne nađe neko značajno rješenje. Ako se nađe"

Na pitanje o tome da se usporedi po štedljivost s drugim Mostovim ministrima, orepić poručuje - karte su na stolu, a njegov rad nek bude prava ocjena.

"Kad je sve objašnjavanje krenulo na ovu stranu, kao što je krenulo, zaista je teško pričat o tome, ali dozvolite i prosudite kroz moj rad koji će slijediti. Nemam vam što kriti, niti ću (kriti), takav je moj pristup i prema medijima i prema ljudima. Otvorene su karte potpuno tako da u tom smijeru mislim i želim voditi ovo ministarstvo", napominje ministar Orepić.

Ipak, Most je još ranije najavljivao štedljiviji pristup u svemu, no Orepić odgovara da su već povučeni značajni potezi po ministarstvima u Mostovim rukama, koji su uštedjeli i značajna sredstva u proračunu.

"Vjerujte, puno je poteza povučeno, koji su uštedjeli već značajna sredstva u proračunu u ovom i ministartvima koje vode ministri iz Mosta", kaže.

Konačan odgovor hoće li ostati u trenutnom, ili će pronaći jeftiniji smještaj, ministar nije mogao dati, no javnost je pozvao da procjeni sama o tome je li pogriješio.

"I spreman ili ću participirati u cijelosti ili u značajnom dijelu ove cijene, doista, u ovom trenutku nemam konačan odgovor. Raspitao sam se o svim tim detaljima i da vam budem iskren, u tom trenutku, kad sam se iseljavao, jer mjesec i pol dana sam bio kod svoje rodbine, smatrao sam normalnim da riješim svoj status po tom pitanju i tako sam i krenuo. Jesam li pogriješio? Ne znam, vi procijenite", zaključuje Orepić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene