Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevozi transformator

FOTO I VIDEO Nebeski div poletio iz Zračne luke Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći zrakoplov na svijetu, Antonov 225 napustio je jutros nešto nakon 6 sati Zračnu luku Pleso. Natovaren jednako impresivnim teretom, 140 tona teškim Končarevim transformatorom, ukrajinski 'san' bez problema je oko 6 sati poletio s piste Zračne luke Zagreb.

Antonov 225, ili kako mu još 'tepaju', nebeska grdosija,  poletio je jutros iz Zračne luke Zagreb u koju je stigao po golemi transformator tvrtke Končar namijenjen za kupca s Filipina. Kupac je naručio prijevoz najvećim zrakoplovom na svijetu jer nije mogao čekati 40 do 45 dana koliko bi transformatoru trebalo redovnim putem do Filipina.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s održavanjem Otvorio vrata za hitne slučajeve pa hodao po krilu zrakoplova: Putnici ga podržavali, a policija uhitila Slika nije dostupna Najveći na svijetu FOTO Ova GRDOSIJA slijeće 8. studenog na Pleso

Natovaren jednako impresivnim teretom, 140 tona teškim Končarevim transformatorom, ukrajinski 'san' bez problema je oko 6 sati poletio s piste Zračne luke Zagreb.

>> FOTO Ovako bi izgledalo da je Antonov 225 sletio u središte Zagreba 

>> VIDEO U Zagreb sletio nebeski div Antonov 225

>> VIDEO Upoznajte čovjeka koji je prizemljio najveći avion na svijetu

>> FOTO Antonov 225 došao po OVAJ transformator

>> VIDEO Pogledajte kako je na Pleso sletio najveći avion na svijetu  

>> FOTO Redovi i redovi ljudi: Svi su htjeli vidjeti najveći avion na svijetu

'Dakle, otprema, polijetanje i sve skupa obavljeno je bez ikakvih problema. Otišao je vrlo uspješno', potvrdio je koordinator prometa ZLZ Hrvoj Pipić.

Antonov 225 pokreće čak šest motora, dug je 86 metara, a prazan teži oko 260 tona. Pun tereta može težiti do 640 tona. Kada bi se Antonov 'parkirao' na središnji zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, po dijagonali bi prekrio njegov značajan dio.

 

Podsjetimo, u subotu su građani Zagreba i okolice, ali i oni koji su stigli i iz udaljenijij krajeva, stajali u redovima ne bi li bacili oko na najvećeg gosta Zračne luke Zagreb u povijesti. Zbog velike navale, dio dana je policija zabranila pristup automobilima, no gužve su se brzo raščistile bez većih problema.(Media servis/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene