Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužva na Plesu

FOTO Redovi i redovi ljudi: Svi su htjeli vidjeti najveći avion na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ranog jutra na stotine građana čekalo je u redu da vide najveći avion na svijetu Antonov 225. Zbog velike gužve policija je dio dana automobilima bila zabranila pristup Zračnoj luci.

Ukoliko ste zapeli u gužvi oko Zračne luke šaljite nam fotografije s informacijama na moj.report@novatv.hr! Roditelji s djecom, mladi i stari - svi su htjeli vidjeti najveći avion na svijetu Antonov 225 koji je u Zagreb stigao po Končarov transformator.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prizemljio ga imenjak VIDEO U Zagreb sletio nebeski div Antonov 225 Slika nije dostupna Transport prošao bez problema VIDEO Evo kako su golemi transformator dovezli na Pleso

Zbog ogromne gužve policija je u poslijepodnevnim satima bila prisiljena zabraniti automobilima pristup prostoru Zračne luke pa se nekoliko sati na križanju Ulice Rudolfa Fizira i Avenije Ivana Pavla II promet preusmjeravao. To se odnosilo na sve one koji su željeli vidjeti Antonova, a stigli su autom.

Sada svi građani koji putuju ili dolaze po nekoga na aerodrom mogu bez problema u Zračnu luku. Trenutno gužvi više nema pa više nema ni potrebe za posebnom regulacijom prometa.

>> FOTO Ovako bi izgledalo da je Antonov 225 sletio u središte Zagreba

Povod dolaska najvećeg zrakoplova na svijetu u Zagreb prijevoz je Končarovog velikog transformatora. Prijevoz je naručio kupac s Filipina, jer ne može čekati da transformator stigne regularnim putem za 40 do 45 dana.

Antonov 225 pokreće čak šest motora, dug je 86 metara, a prazan teži oko 260 tona. Pun tereta može težiti do 640 tona. Kada bi se Antonov 'parkirao' na središnji zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, po dijagonali bi prekrio njegov značajan dio. (Mediaservis/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene