Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ma kakva trema...

VIDEO Upoznajte Antonova koji je prizemljio Antonova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilot koji je na zagrebački aerodrom prizemljio najveći avion na svijetu Antonov 225 zove se Dmitro Antonov.

Nedugo nakon što je Antonov 225, najveći avion na svijetu, sletio na zagrebački aerodrom, pred okupljene je novinare došao njegov 'imenjak' Dmitro Antonov, pilot koji ga je uspješno prizemljio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odletio za Filipine VIDEO: Pogledajte kako je izgledalo polijetanje nebeskog diva Slika nije dostupna Najveći na svijetu FOTO Ova GRDOSIJA slijeće 8. studenog na Pleso

Uz pomoć prevoditelja kazao je da je slijetanje proteklo bez problema. 'Pista je prekrasna, sasvim dovoljna za takav zrakoplov. Kao što ste vidjeli, zaustavili smo se već na pola piste', rekao je kapetan, jedan od trenutno trojice koji imaju dozvolu za upravljanje ovom grdosijom.

>> VIDEO U Zagreb sletio nebeski div Antonov 225

'Drago mi je da vas vidim ovdje. Došli smo u Hrvatsku prvi put, dobili smo zadatak da hrvatski transformator prevezemo iz Zagreba na Filipine. Očekujemo ukrcavanje tereta prekosutra i onda ujutro u 7 sati polijećemo', dodao je Antonov.

Najavio je da će na putu za Cebu na Filipinima biti nekoliko slijetanja, prvo u Bakuu u Azerbajdžanu, zatim Alma Ati u Kazahstanu, a nakon toga i jedno slijetanje u Kini.

Na pitanje je li pri slijetanju imao tremu, pilot Antonov je odgovorio da je posljednji put tremu imao prije 35 godina, kada je na visokom vojnom učilištu prvi put upravljao zrakoplovom. 'Što se tiče ovog aviona, nisam imao tremu jer sam prije toga bio kapetan na sličnom manjem zrakoplovu Antonovu 124', dodao je.

Najvećim avionom na svijetu on upravlja već desetak godina. 'Godine 2001. Ukrajina je certificirala ovaj zrakoplov i onda je ukrajinska državna administracija dala dozvolu da upravljam njime, a sve druge administracije po cijelom svijetu to priznaju', pojasnio je Dmitro Antonov.

S obzirom da će ukrcaj transformatora krenuti u subotu, a polijetanje s Plesa se očekuje dan kasnije, pilot je najavio da će subotnje slobodno vrijeme iskoristiti za razgledavanje povijesnih znamenitosti Zagreba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene