Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović u New Yorku

'Naša budućnost je europska budućnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović u New Yorku je sudjelovao na panelu o Daytonskom sporazumu.

Skup je organizirala zaklada bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona. U panelu je sudjelovao i član BiH predsjedništva Bakir Izetbegović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRŽALE KOMŠIĆA Ni udruga majki Srebrenice ne želi hrvatske vojnike na misiji u BiH: "Hrvatska je sudjelovala u agresiji" Slika nije dostupna Inzistira na zaštiti Milanović: ''Nema više popuštanja u odnosu na prava Hrvata u BiH. Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda''

>> Josipović: BiH treba jednakopravnost naroda

Bivši američki predsjednik i istaknuti diplomati iz sredine 90-ih razmjenom su stavova pokušali naći novi model BiH ustava koji bi toj zemlji ubrzao euroatlanski put te je učinio sigurnosno stabilnom.

Predsjednik Josipović je istaknuo važnost politike pomirenja kao temelja povjerenja, partnerstva i uzajamne solidarnosti među zemljama regije.

'Mišljenja sam da regija treba lidere, a ne dužnosnike. Samo na taj način ćemo imati kapaciteta gledati u budućnost. A naša budućnost je europska budućnost', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

'Najvažnije što mi trebamo napraviti, osobito u europskom kontekstu, jest pomoći u gradnji civilnog društva i jačanju nevladinih udruga.To je glavna podloga da lideri regije uspiju u svojim nakanama', rekao je Clinton.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene