Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite

Naručili ste nešto internetom iz Kine ili Amerike? Onda ovo trebate znati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemojte se iznenaditi...

Naručili ste nešto putem interneta iz Amerike, Kine ili Hong Konga? Nemojte se iznenaditi ukoliko vam stigne poziv carine da preuzmete svoju pošiljku, ali i platite carinu.

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura"

Carinski službenici temeljito kontroliraju svaki paketić. Na carinjenje su prošle godine poslali gotovo 60 tisuća paketa.

Svaki dan carinicima pristiže otprilike 20 000 pošiljki. Za početak, u prvoj selekciji ne otvara se svaki primjerak. Na primjer, uglavnom se vjeruje što piše na deklaraciji. Iskusni carinici već znaju što staviti na dodatni pregled, a što ne.

Svi paketi koji su veći, teži, sumnjivo izgledaju, bez obzira na cijenu djelatnici carine stavljaju ih na rentgen kako bi provjerili o čemu je doista riječ.

VIDEO - ZAPLJENA U RIJECI: Pogledajte što bi završilo na stolovima restorana

Prošle godine gotovo 60 tisuća pošiljki bilo je ocarinjeno u iznosu od 85.964.258 kuna. Pošiljke do 22 eura oslobođene su plaćanja carine i poreza. One koje su do 150 eura, osim alkohola, parfema i duhana oslobođene su samo carine. Prošle godine - 854 pošiljke bile su zaustavljene zbog povrede intelektualnog vlasništva.

Osim falsifikata, carina je u paketima pronašla i kokain iz Argentine te kanabis iz Kine. Prije procesa uništenja, svu ovu robu čeka još poprilično duga i komplicirana procedura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene