Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo jedan kandidat

Nakon 23 godine: IDS danas dobiva novog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su provedeni unutarstranački izbori u svim organizacijskim jedinicama Istarskog demokratskog sabora (IDS) na sutrašnjem 25. izbornom Saboru stranke nakon 23 godine bit će izabran novi predsjednik IDS-a.

Aktualni predsjednik Ivan Jakovčić, koji je za prvog čovjeka stranke izabran 7. srpnja 1991. na prvom Saboru IDS-a u Medulinu, odlučio je napustiti tu funkciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sramotan čin' Raskol u vrhu istarskog HNS-a zbog koalicije s IDS-om Slika nije dostupna Koalicija uzdrmana? Kajin ruši IDS i Jakovčića

Jedina pristigla kandidatura za predsjednika IDS-a je ona pulskog gradonačelnika i dosadašnjeg potpredsjednika stranke Borisa Miletića, potvrdili su u IDS-u.

Jakovčić: Vjerujem da ćemo pobijediti na izborima za Europski parlament

Tako bi Miletić sutra trebao postati treći predsjednik IDS-a i zamijeniti najdugovječnijeg predsjednika jedne političke stranke u Hrvatskoj. Naime, od 14. veljače 1990. kada je stranka osnovana do 7. srpnja 1991. funkciju predsjednika ove stranke obnašao je Ivan Pauletta, a od tada pa do 2014. Ivan Jakovčić.

'Kandidirao sam se jer sam siguran da imam dovoljno znanja, sposobnosti i iskustva da preuzmem vođenje stranke kako bih joj dao novu energiju i novi zamah, potpuno svjestan izuzetno velike odgovornosti', rekao je  Boris Miletić dodavši kako su 'promjene potrebne i svakako će ih biti' te kako ima, kako je rekao 'drugačiji karakter i stil od Jakovčića'.

Boris Miletić je kao član IDS-a aktivniju političku karijeru započeo 2001. godine kada je postao vijećnik Skupštine Istarske županije. Nekoliko godina kasnije postao je član Poglavarstva grada Pule a 2006. osvojio je prvi gradonačelnički mandat. Bio je i saborski zastupnik, a 2010. postao je potpredsjednik stranke.

Sutrašnji Sabor IDS-a održat će se u Poreču s početkom u 17 sati.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene