Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smijenjen načelnik Marijan Tomurad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog utvrđenih propusta u radu, nedovoljne koordinacije i nadzora rada Prve Policijske postaje Zagreb i Policijske uprave zagrebačke razriješeni su dužnosti načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad i načelnik Prve PP Zagreb Danijel Žugel, piše u službenom priopćenju MUP-a.

S radnog mjesta pomoćnika načelnika Policijske postaje premješta se na drugo radno mjesto dosadašnji pomoćnik načelnika Marko Amidžić.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Traži pozitivan stav Dok kruže glasine o Zalužnijevoj smjeni, Zelenski objavio: "Planiram veći zahvat od smjene samo jedne osobe" Kaznene prijave zbog bespravne gradnje - 4 Zaradio kaznenu prijavu HDZ-ov načelnik gradi bez dozvole, a za sve krivi Dnevnik Nove TV: "Zamislite da sam umro, vi ste oštetili zajednicu, ja sam nebitan"

Na dužnost načelnika PU zagrebačke sa 20. lipnjem 2008. raspoređuje se Ivica Tolušić koji je do sada obnašao dužnost načelnika PU sisačko-moslavačke.

Dosadašnji načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad bit će raspoređen na druge odgovarajuće poslove u skladu sa zakonom propisanom procedurom, navodi se u priopćenju.

Kao jedan od mogućih motiva smjene šefa zagrebačke policije neslužbeno se spominje nedavna suspenzija policajca Josipa Gašparca, koja je usljedila nakon njegove kaznenu prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona zbog rasne diskriminacije. 

Osim toga načelnika Marijana Tomurada za pokušaj zataškavanja policijske brutalnosti nedavno je optužio i otac maloljetnika koji je tvrdio da ga je nakon privođenja na Jarunu pretukla policija. Tu je priču razotkrila Nova TV u magazinu 'Provjereno', a iako je policija tvrdila da nije bilo ni riječi o premlaćivanju i zataškavanju ministar Rončević zatražio je detaljnu istragu tog slučaja.

>> Zagrebački PU: Policija nije ozlijedila maloljetnika

>> Policijsko zataškavanje: Otac pretučenog tinejdžera ponudio da mu sina ispitaju na poligrafu

>> Policijski napad na maloljetnika

>> Rončević zatražio istragu o policijskom nasilju nad maloljetnikom koje je razotkrila Nova TV

>> Policijski teror: 'Bacili su me na zemlju i udarali palicama'

Sanader podržava mjere ministra unutarnjih poslova

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da je čuo za smjenu načelnika zagrebačke policijske uprave Marijana Tomurada, kazavši da podržava mjere ministra unutarnjih poslova.

"Ja sam za to također čuo, ali kako sam jučer i danas odsutan iz Hrvatske, naravno da ne mogu to pobliže komentirati, ali mislim da ministar unutarnjih poslova vrlo dobro zna svoj posao i da zna što mu je činiti i ako su ove mjere rezultat takvog pristupa onda ih ja podržavam", rekao je Sanader, koji je u četvrtak u Bruxellesu sudjelovao na sastanku čelnika Europske pučke stranke.

Upitan hoće li biti još smjena u policiji, Sanader je odgovorio da "ne zna" i da je to pitanje za ministra unutarnjih poslova. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene