Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrebački PU: Policija nije ozlijedila maloljetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Katanec iz Odsjeka za zakonito postupanje zagrebačke Policijske uprave je na izvanrednoj konferenciji za novinare izjavio da u istrazi o navodnoj brutalnosti policije nad maloljetnim B. F. na Jarunu ni od jednog od 12 svjedoka nisu čuli da su ga ozlijedili policajci.

Katanec je rekao da su noću na 26. travnja 2008. prijavljena dva sukoba u kojima je sudjelovao ozlijeđeni maloljetnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku U Vinkovcima napali trojicu maloljetnika i 18-godišnjaka, policija traži nasilnike Marcel Štrok Lakše je ozlijeđen Šef virovitičke policije službenim autom naletio na maloljetnog pješaka na zebri

Prvi sukob dogodio se oko 2,30 sati kod studentskog doma Stjepan Radić između zaštitara i skupine mladića, a nakon sat vremena na Horvaćanskoj cesti sukobile su se dvije skupine mladića. U tom drugom sukobu intervenirali su policajci pa su se mladići razbježali.

U bijegu je ozlijeđeni maloljetnik pao na tlo, a zatim odveden u službene prostorije, kamo je pozvan njegov otac.

Kako je Katanec rekao, ni otac ni sin nisu tražili liječničku pomoć u službenim prostorijama, već su sljedeće jutro zatražili pomoć u Klinici za traumatologiju, gdje su mu utvrđene teške ozljede ruku. 

>> Policijsko zataškavanje: Otac pretučenog tinejdžera ponudio da mu sina ispitaju na poligrafu

Otac je policajcima prijavio da je sin ozlijeđen u tučnjavi, a njezin opis odgovara prvoj tučnjavi.

Katanec je istaknuo kako je sudski vještak utvrdio da su ozljede nastale djelovanjem vanjske sile uporabom 'prutastoga tupokutnog predmeta'. Na novinarski upit rekao je kako bi se moglo raditi o policijskoj palici, ali bi mogao biti i neki drugi predmet.

Na upit zašto načelnik PU-a Marijan Tomurad nije došao na izvanrednu konferenciju odgovoreno je da se on osobno uključio i zatražio maksimalno angažiranje svih snaga.

Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava (HHO) zatražio je jučer od ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića da se hitno očituje o navodnu brutalnom premlaćivanju maloljetnika od interventnih policajaca te odgovornosti načelnika PU-a Marijana Tomurada koji je to navodno pokušao zatajiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene