Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preraspodjela lutrijskih sredstava

Ministarstvo pronašlo sredstva za asistente u nastavi, isplata kreće već danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica SDP-a Sabina Glasovac u Saboru je danas istaknula kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije osiguralo isplatu plaća asistentima u nastavi za 12. mjesec.

"Vlada nije donijela uredbu o raspodjeli lutrijskih sredstava iz kojih se osiguravaju sredstva za asistente u nastavi učenicima s poteškoćama u razvoju. Čemu služi Ministarstvo obrazovanja kad je jedino što smo dosad vidjeli generiranje afera", kazala je Glasovac.

Pročitajte i ovo Sabina Glasovac (SDP) Peglaju detalje SDP prihvatio nacrt suradnje s Možemo! u Zagrebu, Glasovac komentirala napise o Klisoviću na čelu Skupštine Sabina Glasovac Reakcije ne jenjavaju Gaf SDP-ove Sabine Glasovac: Optužila bivšu predsjednicu da je pjevala na Mamićevom rođendanu, a zapravo je pjevala - Bandiću

Iz Ministarstva obrazovanja ubrzo su poručili kako "isplata sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2016./2017. školsku godinu ide prema planu".

"Sredstva za pomoćnike u nastavi bit će već danas tijekom dana, a najkasnije sutra ujutro isplaćena udrugama.

Za 2016./2017. školsku godinu Ministarstvo znanosti i obrazovanja za pomoćnike u nastavi/stručne komunikacijske posrednike osiguralo je sredstva u ukupnome iznosu većem od 85 milijuna kuna. Sredstvima Europskoga socijalnog fonda angažirano je 2.030 pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika, a projektima udruga 287 pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika kako bi se djeci/učenicima koji imaju znatne razvojne teškoće omogućilo da se uz rehabilitacijsku i stručnu profesionalnu potporu uspješno uključe u sustav odgoja i obrazovanja u sredini u kojoj žive", poručuju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene