Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I traju

Milanović: 'Sve što Vlada radi su reforme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinare je zanimalo koji je sadržaj reformskog paketa koji će Vlada poslati Bruxellesu.

Sve što Vlada radi su reforme, rekao je u ponedjeljak predsjednik Vlade Zoran Milanović, odgovorajući na novinarsko pitanje koji je sadržaj reformskog paketa koji će Vlada poslati Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 2 jedan likuje, drugi se kiselo osmjehuje FOTO Pogledajte kako je izgledao susret Milanovića i Plenkovića Andrej Plenković došao po mandat u Ured predsjednika - 4 Potpisi 78 zastupnika Plenković predao potpise Milanoviću i dobio mandat za sastavljanje Vlade

I napori za stabilno poslovanje kutinske Petrokemije, uz zbrinjavanje stotina radnika, dio su tih reformskih nastojanja, kazao je Milanović nakon sastanka s upravom Petrokemije Kutina.

Sve su to prethodne vlade izbjegavale, kao i oni koji bi, kako je rekao, odmah htjeli izbore. Napomenuo je pritom kako je posve jasno da su 'oni izbore izgubili' i kako je to 'svakom djetetu jasno.'

Milanović o tvrdnjama HDZ-a da su oni pobjednici: 'Ajmo dalje, znači oni su pobijedili u Dubrovniku?'

'Ali, trebam li biti pristojan i reći da jesu, reći ću da su ih dobili, međutim mislim da je ljudima jasno o čemu se radi', rekao je Milanović.

Po njegovim riječima, reforme traju, a hrvatska javna uprava nema viška zaposlenih u usporedbi sa sličnim zemljama, međutim pitanje je njezine učinkovitosti.

'Do određene mjere možemo snižavati broj zaposlenih u javnoj upravi, ali ne možemo biti bez javne uprave', kaže Milanović.

'Ja ne znam ništa o tome. Pitajte me kad prođe tjedan dana od objave vijesti'

Za primjer reformi uzeo je i HŽ, te ustvrdio da to Vladu politički košta o čemu, kako je rekao, govori i tijesna pobjeda na jučerašnjim izborima koja je možda mogla biti uvjerljivija da je Vlada izbjegavala reforme.

Na pitanje hoće li vladine reforme biti dovoljne da bi se izbjegle sankcije EU-a, rekao je kako o sankcijama nema govora, a da je požurivanje reformi odnosno birokratski pritisak Bruxellesa na njihovo brzo provođenje, dobar ambijent za procvat ekstremne ljevice i desnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene