Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan

Milanović o tvrdnjama HDZ-a: 'Ajmo dalje, znači oni su pobijedili u Dubrovniku?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad gledamo veličinu mjesta i njihov fiskalni kapacitet, onda smo mi i naši partneri pobjednici, poručio je šef SDP-a.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora održanih u nedjelju jer je, kako kaže, SDP s partnerima pobjednik tih izbora, ali je ocijenio da su oni bili nepotrebni.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio"

'Ja sam zadovoljan. Kad gledamo veličinu mjesta i njihov fiskalni kapacitet, onda smo mi i naši partneri pobjednici', rekao je Milnović nakon sastanka s vodstvom kutinske Petrokemije.

Napomenuo je kako bi bilo bolje da je SDP s partnerima pobijedio i tamo gdje je izgubio tijesno, ali da je, s druge strane, negdje i sam tijesno pobijedio.

Kaže i da se nakon svega treba postaviti pitanje zašto se ustvari išlo na izbore i koji je tome smisao.

Pri tome drži da je dio odgovornosti možda na Vladi i saborskoj većini koja je mogla dotjerati izborne zakone kako bi se, kako je rekao, ovakve zlouporabe spriječile.

Andro Vlahušić je gradonačelnik Dubrovnika - Ovdje doznajte i ostale rezultate

U rušenju načelnika i gradonačelnika gotovo je isključivo sudjelovala sadašnja opozicija na državnoj razini, s idejom da se isprovociraju izbori, kaže premijer.

'I što sada, hoćemo li i nakon godinu dana tako?', pita se Milanović te dodaje kako se ozbiljno mora razgovarati o zakonskom okviru koji će takvo što onemogućavati.

Dodaje kako su rezultati jučerašnjih lokalnih izbora SDP-u i koaliciji znak da su jaki i da će borba na parlamentarnim izborima biti žestoka i neizvjesna do kraja te da vjeruje u pobjedu.

'Ali, ovo nam ne treba. Ovakvi izbori su nepotrebni, to je maltretiranje građana koji nemaju ništa od toga što ja kažem da sam zadovoljan', kaže Milanović.

Upitan za komentar tvrdnji iz HDZ-a da su oni pobjednici izbora, kratko je dobacio: 'Ajmo dalje, znači oni su pobijedili u Dubrovniku?'

Ostojić: Na lokalnim izborima SDP uspio u glavnim ciljevima

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ocijenio je u ponedjeljak da je na netom održanim lokalnim izborima SDP uspio u svojim glavnim ciljevima, dodavši kako će stranka i na parlamentarnim izborima odraditi svoj dio posla.

Komentirajući izjavu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića da je HDZ apsolutni pobjednik lokalnih izbora, Ostojić je poručio kako je jasno što govore brojke te da na lokalnim izborima svatko može reći za sebe da je pobjednik.

Na Brkićev poziv za raspisivanjem prijevremenih parlamentarnih izbora Ostojić je uzvratio da će 'parlamentarni izbori biti onda kada budu raspisani'.

Ostojić je novinarima nakon otvaranja projekta 'Partnerstvo za obrazovanje' u Policijskoj akademiji potvrdio da će u izbornoj kampanji u SDP-ovom izbornom stožeru biti zadužen za terenske aktivnosti.

'Građani samo imali nepotrebne troškove'

Novinari su i ministricu Milanku Opačić i ministra Tihomira Jakovinu pitali za komentar izbornih rezultata te izjavu HDZ- da su pobjednici lokalnih izbora kao i jesu li ti rezultati određeni orijentir za parlamentarne izbore.

Opačić je kazala kako to nije orijentir za parlamentrane izbore. 'Lokalni izbori su sasvim nešto drugo i ne bih rekla da su oni (HDZ) pobjednici. Mi smo dobili u principu gradonačelnike u onim gradovima u kojima nam je to bilo jako važno. Prema tome smatramo da su građani samo imali nepotrebne troškove zato što je HDZ rušio gradska, odnosno općinska vijeća', kazala je Opačić.

Jakovina je rekao kako je u Brodsko-posavskoj županiji, u općini Gundinci premoćno pobijedio SDP-ov kandidat za načelnika općine te da ga to kao žitelja te županije i predsjednika županijskog SDP-a raduje.

Što se tiče ostalih rezultata, kazao je kako se uvijek mogu napraviti dobre analize. 'Pogledajte omjer urbanih i ruralnih sredina, pogledajte tu njihovu navodnu premoć. Vjerovatno bi bila iskazana u puno većem rezultatu', kazao je te dodao da se 'igra zadnja četvrtina utakmice'.

'Oni koji vole vaterpolo znaju da su se i olimpijade i svjetska prvenstva gubila i dobivala u zadnjoj četvrtini', rekao je.

Na pitanje kada će biti parlamentarni izbori Opačić je rekla da ne zna, a ministar Jakovina je kazao kako to nije pitanje za njega. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene