Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović o Zlatar Violić

'Ja ne znam ništa o tome. Pitajte me kad prođe tjedan dana od objave vijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je novinarima rekao kako očekuje da se u roku tjedan dana pitanje riješi. Podsjetimo, nagađa se da bi ministrica Andrea Zlatar Violić već idući tjedan mogla napustiti Vladu.

Premijer Zoran Milanović je u Kutini je gdje je posjetio tamošnju Petrokemiju. Novinarima je prokomentirao medijske napise da bi ministrica Andrea Zlatar Violić već sljedeći tjedan mogla napustiti Vladu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

'U ovakvim situacijama ja sam u samom početku, dakle kad to izađe u javnost, nemoćan. Ja ne znam ništa o tome, ali nakon što prođe tjedan dana otkad je ta vijest objavljena onda me pitajte', rekao je i nastavio.

U pitanju su dani kad će Zlatar Violić biti prisiljena napustiti Vladu

'Dakle, u prvih par dana vam ne mogu ništa reći jer nemam istražne ovlasti, ali očekujem da se u roku tjedan dana to pitanje riješi, da dobijem jasne odgovore što se dogodilo jer ono što piše u medijima je neobično, ne mogu vjerovati da je to istina', zaključio je.

Ministar gospodarstva i HNS-ovac Ivan Vrdoljak pak kaže kako prvo želi dobiti punu informaciju, a ako se potvrdi ono što pišu mediji, stranka treba brzo reagirati putem svojih tijela.

Na upit o navodnoj smjeni ministrice kulture Andreje Zlatar Violić zbog nalaza Državne revizije, koja je utvrdila trostruko kršenje propisa u Ministarstvu kulture, ministar Ranko Ostojić je rekao kako to trebaju riješiti premijer Zoran Milanović i koalicijski partneri.

'Ako se potvrdi da je Ministarstvo kulture kršilo zakone ministrica treba snositi sankcije', kaže Ostojić dodajući kako Državna revizija nije MUP-u u zadnje tri godine našla nikakve nepravilnosti, pa bi i ostali trebali nastojati postići takve ocjene.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je da bi, ako se navodi pokažu istinitima, ministrica trebala odstupiti.

Podsjetimo, razlog mogućeg odlaska ministrice kulture su nalazi Državnog ureda za reviziju kojima je utvrđeno da je ministrica potrošila novac za putovanja na kojima nije bila, pa čak i podizala novac s bankomata, a račune nije pravdala. Tek nakon upozorenja Državne revizije vratila je sav novac na 6 rata.

Znaju samo ono što su pročitali u medijima

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavili su u ponedjeljak kako o potencijalnoj smjeni ministrice kulture Andree Zlatar Violić znaju samo ono što su pročitali u medijima.

'Ne znam ništa više od onoga što sam pročitala u medijima, doista', kazala je Opačić odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti obilježavanja Svjetskog dana voda u Hrvatskim vodama.

'Vi znate da su ministri ingerencija premijera i onoga iz koje je stranke sam ministar', kazala je Opačić.

I ministar Jakovina je kazao kako ne bi komentirao potencijalnu smjenu ministrice kulture.

'Ne bih komentirao. Pitanja su za kolegicu Zlatar Violić, ono što imam podataka su samo iz medija. Pitanje je ili za ministricu ili za premijera', rekao je Jakovina. (Hina/Ma.B./J.R.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene