Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na skupu Hrvatskih izvoznika

Linić: Vlada je porezima rasteretila gospodarstvo, a opteretila građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Hrvatskih izvoznika organizirala je poslovni skup na temu Ekonomske politike Republike Hrvatske i očekivanja za 2013. Gost je bio i ministar financija Slavko Linić.

Ministar Linić prenio je poduzetnicima poruku Vlade koja im želi pomoći i spustiti doprinos na zdravstveno osiguranje na 7 posto. Dodao je kako će se Vlada boriti i za manju cijenu plina za gospodarstvo. Ministar je poručio kako će se porezom na imovinu financirati zdravstveni sustav.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi Slika nije dostupna Proračun oštećen za 11,8 milijuna kn Linić: Čavlović Smiljanec nije odgovorna i može nastaviti raditi!

>> Linić o preporukama MMF-a: PDV na lijekove i hranu ostaje 5 posto

'Vlada je poreznim promjenama rasteretila gospodarstvo, a opteretila građane. Sindikati teško prihvaćaju Vladinu politiku štednje', dodao je Linić.

Naglasio je kako je bitka za iduću godinu bitka za gospodarski rast, a on nam je potreban kako ne bi morali raditi dublje rezove. Linić je rekao kako on u 2013. godine očekuje rast od 1,7 posto.

Ministar je još na skupu Hrvatskih izvoznika izjavio kako će se Zakon o financijskom poslovanju provoditi na 500 ljudi koji su na to spremni, dok će se 650 tvrtki kroz predstečajnu nagobnu spasiti do kraja prvog kvartala iduće godine.

Osvrnuo se i na pitanje Hrvatske poštanske banke. 'Prodat ćemo HPB jer Vlada nema što tražiti u poslovnom bankarstvu', rekao je ministar financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene