Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uži kabinet za svjedoke

Kosor: Ne mislim komentirati izjave odvjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor nije htjela komentirati izjave Ante Nobila, odvjetnika bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, vezano uz nove sumnje o navodnoj zlouporabi na štetu HEP-a te njegove izjave da će članove užeg kabineta Vlade zvati kao svjedoke u tom slučaju.

‘Izjave bilo kojeg odvjetnika ne mislim komentirati’, rekla je Kosor novinarima koji su pratili njezin sastanak s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem u Banskim dvorima. Naglasila je da će Vlada i dalje stvarati čvrst okvir za neometan rad svih tijela, pogotovu USKOK-a, DORH-a te policije, koji, ističe, imaju punu Vladinu potporu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobio 'najmanje jedan metak' Djevojčica (9) Uzijem slučajno ubila instruktora Slika nije dostupna Drama u školi FOTO Profesorica već danima sjedi zaključana u kabinetu

>> Optužnica zbog reflektora na igralištu

>> Nobilo će zatražiti svjedočenja članova vladinog kabineta

Nakon istrage o zlouporabama s dionicama Podravke, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec je pod istragom USKOK-a i zbog sumnje da je s bivšim čelnicima HEP-a i šibenskog TLM-a oštetio HEP za oko 600 milijuna kuna. HEP je navodno oštećen jer je šibenskom TLM-u po nerealno niskim cijenama prodavao struju, koju je po višoj cijeni kupovao na međunarodnom tržištu.

Odvjetnik Nobilo izjavio je kako je Damir Polančec, doznavši za posljednje sumnje u vezi s HEP-om kazao da se o svemu što mediji spominju kao razlog istrage, raspravljalo na užem kabinetu Vlade. ‘Zbog toga ću iskoristiti ovlasti koje mi pruža novi Zakon o kaznenom postupku i zatražiti svjedočenje svih koji su bili na tim sastancima’, kazao je Nobilo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene