Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u školi

FOTO Profesorica već danima sjedi zaključana u kabinetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesorica u Srbiji koja smatra da joj je otkaz uručen na nezakonit način, već nekoliko dana sjedi zaključana u kabinetu škole.

Radojka Mikšin, profesorica informatike, sjedi zaključana u svom kabinetu u Šumarskoj školi u Kraljevu, tražeći da ministar prosvjete i nezavisna prosvjetna komisija ispitaju slučaj njezina otkaza. Ona smatra da joj je rješenje o prestanku radnog odnosa uručeno na nezakonit način, piše Blic.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Zoran Nikolić, direktor Šumarske škole rekao je da su u subotu razgovarali sa šefom kabineta u ministarstvu prosvjete i da je dogovoreno da profesorica Mikšin razgovara s ministrom Srđanom Verbićem.

Međutim, profesorica Mikšin koja od petka sjedi zaključana u kabinetu, odbila je napustiti prostorije škole i susret je, prema riječima direktora škole, otkazan.

VIDEO 'Ja sam profesorica, kopam po kontejnerima'; Bandić: 'Dođite u petak u pola osam'

Direktor Nikolić je rekao i da je prosvjetna inspekcija bila u subotu u školi i pregledala svu dokumentaciju, nakon čega je profesorici predložena opcija koja je predviđala vraćanje na posao, pod uvjetom da odmah napusti zgradu škole, ali je ona to odbila.

Profesorica Mikšin rekla je da ona nikada nije odbila sastanak s ministrom, već da je tražila da je Šumarska škola napismeno obavijesti da će stopirati rješenje o prestanku radnog odnosa, dok se cijeli slučaj ne ispita.

'Oni su to odbili i ja sam ostala u kabinetu, jer sam shvatila da ću biti izigrana', kaže Mikšin dodajući da nije točno da nije pristala ići u Beograd na sastanak u ministarstvu prosvjete.

Sud u Kragujevcu je u ožujku odbacio žalbu Radojke Mikšin da je kvalificirana predavati informatiku. Mikšin kaže da je njezin odvjetnik uložio reviziju na takvu odluku, i da sada cijeli slučaj treba ispitati Kasacioni sud.

Epilog cijelog ovog slučaj bit će uskoro poznat.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene