448546
448546
448546
448546
448546

Koalicija Nema prodaje: Protiv rasprodaje hrvatskih nacionalnih interesa

  • , 31.08.2016., 13:18
  • Autor:
  • komentara

Mi nismo na prodaju i nikad nećemo pristati na prodaju hrvatskih nacionalnih interesa, jedinstvena je poruka koalicije Nema prodaje.

 
 
 
 
Nema prodaje (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Nema prodaje (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Mi nismo na prodaju i nikad nećemo pristati na prodaju hrvatskih nacionalnih interesa, jedinstvena je poruka koalicije Nema prodaje, koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodne Hrvatska, Pokret Zajedno, ORaH i nezavisni kandidat u VI. izbornoj jedinici Sabahudin Gašić, čiiji su čelnici svoje kandidate na parlamentarnim izborima predstavili ispred Rafinerije nafte.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"Čovjek nam je važniji od profita i njegova dobrobit nam je na prvom mjestu, što je temelj našeg programa. Zato se zauzimamo za vraćanje Zakona o porijeklu imovine, kako bi se sva nezakonito stečena imovina, uključujući i onu stečenu u protuzakonitoj pretvorbi i privatizaciji, oduzela. Za promjenu smo nakaradnog Ovršnog zakona, za povećanje minimalne plaće na 3.500 kuna i povećanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna", rekao je nositelj koalicijske liste u VI. izbornoj jedinici Dražen Dizdar.

Želimo promijeniti Izborni zakon i Zakon o referendumu, reformirati i optimalizirati javnu upravu i lokalnu samoupravu da bude ekonomski održiva, za reformu smo pravosudnog sustava, a također smo za temeljite reforme u monetarnom i fiskalnom obrazovnom i zdravstvenom sustavu, dodao je.

Pokazujući uredno plaćenu uplatnicu HTV pristojbe, Sabahudin Gašić, radnik Rafinerije nafte, komentirao je da nacionalnu televiziju zanimaju samo Plenković, Milanović i Petrov, koji nemaju nikakve veze sa Siskom, Inom i Rafinerijom, koju su doveli pred zatvaranje.

Kritizirao je i sastav izbornih lista vodećih stranaka i koalicija, na kojima su, kako je rekao, kandidati koji nemaju veze sa Siskom i ne poznaju njegove probleme.

"Svi se u kampanji slikaju pred sisačkom Rafinerijom i tvrde kako neće dozvoliti da se zatvori, a ona postupno postaje distributivni centar mađarske nafte. Mi tražimo da se ovdje nastavi prerađivati domaća nafta. Prije dvije godine je smišljeno obustavljena proizvodnja bitumerna vrhunske kvalitete, a bitumen uvozimo iz Mađarske i dijelom iz Italije. Lani je samo Zagreb utrošio 20.000 tona uvoznog bitumena. Istovremeno se radnicima Rafinerije počelo prijetiti opomenama pred otkaz", rekao je Gašić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se