Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovjek kao temelj programa

Koalicija Nema prodaje: Protiv rasprodaje hrvatskih nacionalnih interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mi nismo na prodaju i nikad nećemo pristati na prodaju hrvatskih nacionalnih interesa, jedinstvena je poruka koalicije Nema prodaje.

Mi nismo na prodaju i nikad nećemo pristati na prodaju hrvatskih nacionalnih interesa, jedinstvena je poruka koalicije Nema prodaje, koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodne Hrvatska, Pokret Zajedno, ORaH i nezavisni kandidat u VI. izbornoj jedinici Sabahudin Gašić, čiiji su čelnici svoje kandidate na parlamentarnim izborima predstavili ispred Rafinerije nafte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra počinju konzultacije PREDSJEDNICI URUČILI SLUŽBENE REZULTATE 'Ima čitav niz problema o kojima treba dobro razmisliti i donijeti odluke' Slika nije dostupna Izbori 2016 Koaliciji Nema prodaje pridružio se i ORaH: Borit ćemo se za malog čovjeka

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"Čovjek nam je važniji od profita i njegova dobrobit nam je na prvom mjestu, što je temelj našeg programa. Zato se zauzimamo za vraćanje Zakona o porijeklu imovine, kako bi se sva nezakonito stečena imovina, uključujući i onu stečenu u protuzakonitoj pretvorbi i privatizaciji, oduzela. Za promjenu smo nakaradnog Ovršnog zakona, za povećanje minimalne plaće na 3.500 kuna i povećanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna", rekao je nositelj koalicijske liste u VI. izbornoj jedinici Dražen Dizdar.

Želimo promijeniti Izborni zakon i Zakon o referendumu, reformirati i optimalizirati javnu upravu i lokalnu samoupravu da bude ekonomski održiva, za reformu smo pravosudnog sustava, a također smo za temeljite reforme u monetarnom i fiskalnom obrazovnom i zdravstvenom sustavu, dodao je.

Pokazujući uredno plaćenu uplatnicu HTV pristojbe, Sabahudin Gašić, radnik Rafinerije nafte, komentirao je da nacionalnu televiziju zanimaju samo Plenković, Milanović i Petrov, koji nemaju nikakve veze sa Siskom, Inom i Rafinerijom, koju su doveli pred zatvaranje.

Kritizirao je i sastav izbornih lista vodećih stranaka i koalicija, na kojima su, kako je rekao, kandidati koji nemaju veze sa Siskom i ne poznaju njegove probleme.

"Svi se u kampanji slikaju pred sisačkom Rafinerijom i tvrde kako neće dozvoliti da se zatvori, a ona postupno postaje distributivni centar mađarske nafte. Mi tražimo da se ovdje nastavi prerađivati domaća nafta. Prije dvije godine je smišljeno obustavljena proizvodnja bitumerna vrhunske kvalitete, a bitumen uvozimo iz Mađarske i dijelom iz Italije. Lani je samo Zagreb utrošio 20.000 tona uvoznog bitumena. Istovremeno se radnicima Rafinerije počelo prijetiti opomenama pred otkaz", rekao je Gašić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene