446411
446411
446411
446411
446411

Koaliciji Nema prodaje pridružio se i ORaH: Borit ćemo se za malog čovjeka

  • , 12.08.2016., 14:28
  • Autor:
  • komentara

Koaliciji "Nema prodaje" koju su dosad činili Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska i Pokret Zajedno u petak se pridružila i stranka ORaH čiji je predsjednik Luka Keller najavio kako će se boriti za malog čovjeka koji ima vrlo realne probleme, a neće pričati o ustašama, partizanima ni ideologiji.

 
 
 
 
Nema prodaje (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Nema prodaje (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Keller je rekao na konferenciji za novinare da u koaliciju donose svoj "veliki programski kapital politika" te da su spremni provoditi velike reformske zahvate.

„Imamo vrlo snažnu antikorupcijsku politiku i tu se u potpunosti slažemo s našim koalicijskim partnerima. Trebamo napraviti reformu poljoprivrde, reorganizaciju i investicije te podići našu Slavoniju ekonomski“, kazao je Keller.

Važna točka za koju se zalažu su čista energetika i održivost koja se temelji na tome da Hrvatska proizvodi svoju hranu i energiju te da korisiti svoje vode. "Ne treba nam rafinerija u Bosanskom Brodu, ne treba nam Plomin, mi smo protiv ugljena, a za zdravu prirodnu čistu energiju“, kazao je Keller.

Predstavnik Nezavisne liste Stipe Petrine Pašk Kačinari ustvrdio je pak da Hrvatska nije pokradena već da je prodana. "Mora se početi od temelja. Hrvatska mora promijeniti državne odvjetnike koje treba izabrati narod. Hrvatski narod niti jedan dinar nikom ne duguje nego svi nama duguju. Za to posjedujem dokumentaciju", kazao je Kačinari.

Predsjednik Pokreta Zajedno Karino Hromin Sturm rekao je da žele narodu u Hrvatskoj vratiti pravni i financijski suverenitet, poništiti pretvorbu i privatizaciju i provesti strategiju razvoja Republike Hrvatske. Suverenitet će ostvariti raskidom ugovora s MMF-om i Svjetskom Bankom te poništenje nezakonitih zaduživanja, dok zemlju žele razviti državnim intervencionizmom u cilju pokretanja proizvodnje, likvidacije nezaposlenosti i osiguravanja socijalne sigurnost i prava na rad.

Petra Kosanović Vrbat iz OraH-a rekla je novinarima da im ni pod koju cijenu nije prihvatljiv dogovor sa strankama koje su Hrvatsku dovele u situaciju u kojoj se sada nalazi. "To su dvije sestrinske stranke SDP i HDZ za koje se nadamo da će konačno prestatiti voditi tetatar apsurda i koalirati“, rekla je.

Keller je dodao da im ni jedan ni drugi veliki blok ne ulijevaju povjerenje. „U Hrvatskoj se namjerno stvara duopol. "Večeras je sučeljavanje dva čovjeka. Zar postoje samo dvije stranke u Hrvatskoj", zapitao seKeller dodavši da je koalicija Nema prodaje treći put jer imaju politike, vještine i znanje. Uvjeren je stoga da će će na političkoj sceni ponuditi "nešto sasvim drugačije".

Dušan Cvitanović iz Slobodne Hrvatske odgovorio je novinarima da su koaliciju okupljenu oko Živog zida tijekom predkampanje pozivali da zajedno stvore treći put. Iako su odlučili da ne žele s njima surađivati, Cvitanović im poručuje da imaju do subote navečer još vremena da im odgovore na poziv. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se