Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSPLOZIJA U VOJARNI

Preminuo jedan od pirotehničara: 'Bio je među najboljima u Hrvatskoj vojsci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminuo je jedan od trojice nastradalih pirotehničara u eksploziji zaostalih mina u vojarni u mjestu Pađene kod Knina. Do eksplozije je došlo oko 10:40 sati prilikom čišćenja i sanacije terena.

Pirotehničar Marko Odžak podlegao je ozljedama u eksploziji zaostalih mina u vojarni kod Knina, potvrdio je MORH. 'Pripadnik OS RH skupnik Marko Odžak koji je danas teško ozlijeđen tijekom sanacije prostora Vojnog skladišnog kompleksa Pađene, unatoč naporima koje su uložili liječnici Opće bolnice Knin, preminuo je u 15 sati i 15 minuta', izvijestili su iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Minsko-eksplozivna sredstva eksplozivna sredstva Kakav ulov! Građani pronašli ručne bombe i tromblonske mine: Policija uputila važno upozorenje

U nekontroliranoj eksploziji kod Vojnog skladišnog kompleksa Pađena prvo su bila ozlijeđena tri pirotehničara - pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Druga dvojica pirotehničara, Dalibor Batinić i Davor Perković su lakše ozlijeđeni. Batinić je pušten iz kninske bolnice, dok je Perković zadržan.

General-bojnik Mate Ostović rekao je, nakon što je posjetio ozlijeđene pirotehničare, da je Marko Odžak bio jedan od najboljih pirotehničara u Hrvatskoj vojsci.

>> Visoke temperature uzrokovale manje eksplozije kod Knina

Do nekontrolirane eksplozije zaostalog minsko eksplozivnog sredstva, koje se nalazilo u visokom raslinju u skladišnom kompleksu došlo je oko 10:40 sati.

Ravnatelj kninske Opće bolnice 'Hrvatski ponos' Oliver Ojdanić bio je rekao kako je jedan pirotehničar hospitaliziran s lakšim ozljedama, dok su druga dvojica zadobila teške ozljede te su podvrgnuti operaciji. Nažalost, teško ozlijeđeni pirotehničar Marko Odžak, kojemu su bili stradali ekstremiteti, podlegao je ozljedama.

Vojarna Pađane nalazi se 12 kilometara od Knina, a 2011. godine u njoj je izbio požar koji je zahvatio svih 11 skladišnih hangara u kojima se u tom trenutku nalazilo 1.800 tona zaostalih granata i streljiva. (I.D. / Š.V. / A.E./ Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene