Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li sluha za trgovce?

Zašto Kerum šuti o radu trgovina nedjeljom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogleda uprtih u Hvar i Dubrovnik, žitelji drugih gradova na obali čekaju hoće li i njihova gradska vlast nešto učiniti. Od Željka Keruma odgovora još nema, barem ga nama nije danas dao, iako doista mnogi očekuju njegov potez ili barem njegov stav.

On je i sam naravno trgovac, tako se obogatio i svi smatraju da bi trebao imati sluha za probleme trgovine. No možda je Kerum i oprezan jer bi mnogi mogli njegovu odluku protumačiti kao sukob interesa. Naime radom trgovina profitirao bi Splitski proračun, ali vjerojatno i Kerumova tvrtka. Iako će on prebaciti upravljačka prava vjerojatno na odvjetnički ured, te tvrtke ipak ostaju njegove, a njihov profit sigurno je u njegovu interesu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detaljan popis Radno vrijeme trgovina ove nedjelje: Provjerili smo za vas gdje možete obaviti kupovinu Ilustracija Radne nedjelje Detaljan popis trgovina koje će biti otvorene u nedjelju 11. veljače

S druge pak strane mnogi u Splitu smatraju svog gradonačelnika iznimno poduzetnim i osjetljivim na takve probleme. Bilo koga tko prošeta Splitom ovih dana i vidi mnoštvo stranaca, ne treba uvjeravati da je Split turistički grad. A ti turisti što ovdje prolaze mjesecima neće otići praznih ruku. Danas kupnja neće biti teška, no nedjeljom poslijepodne nije tako. A turistima bi tada rado prodala i Lea Brešković. Kaže, da bi tako sigurno više i zaradila: 'Sve što ovdje zaradimo je vezano za ljeto i normalno da nam ne odgovara skraćivanje radnog vremena.'

Svi su čuli što je napravio Hvar i Dubrovnik, stoga i ona vjeruje da će i Splitski gradonačelnik pomoći svom gradu. Udruga malih trgovaca apelira i na ostale gradove i općine da krenu u potragu za rupama u tom zakonu. No od splitske vlasti i novog 'poduzetnog' gradonačelnika još odgovora nema. Eto ne znamo hoće li i Splitski gradonačelnik pokušati prkositi zakonu. U Vladi su, vidjeli smo, ljuti na ponašanje odmetnutih gradova. A bilo bi interesantno i vidjeti bi li se Željko Kerum usudio prkositi toj HDZ-ovoj Vladi, jer prisjetimo se, još u predizbornoj kampanji su mnogi nagađali da je Kerum upravo tajni HDZov igrač. Neki smatraju da on možda i zbog toga još šuti. Vidjet ćemo, možda dobijemo odgovor sutra, tako su nam obećali u Gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene