Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagli uzlet

Prije nekoliko godina nisu imali ni za plaće - danas sasvim druga priča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do prije nekoliko godina Zračna luka Osijek imala je dvadesetak letova na godinu, do kraja ove očekuje ih preko tisuću!

Do prije nekoliko godina Zračna luka Osijek nije imala ni za plaće, pista je zjapila prazna, a aerodrom se spominjao tek kao neiskorišteni potencijal. Danas vlada posve drukčija slika - zbog letova prema Londonu dolazi se iz cijele regije.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija

Dapače, otkako je Osijek povezan s Londonom, broj noćenja britanskih državljana je udvostručen, a u Slavoniju se dolazi iz različitih krajeva.

Po broju domaćih letova Osijek će uskoro nadmašiti i Zagreb. Do prije nekoliko godina Zračna luka Osijek imala je dvadesetak letova na godinu, do kraja ove očekuje ih preko tisuću!

Osijek uskoro postaje i polazna točka s najviše domaćih letova. Od 1. srpnja bit će spojen s pet hrvatskih gradova.

"Dvaput tjedno će se moći letjeti za Pulu, dvaput tjedno za Rijeku, a Croatia Airlines i Trade Air će za Split i Dubrovnik letjeti po triput tjedno. Nastavlja se i linija prema Zagrebu tri puta tjedno", napomenuo je Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Zanimljivo, domaće letove sufinancira Ministarstvo prometa pa je letjeti, primjerice do Splita, jeftinije nego putovati autobusom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene