Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: 'Banac pokušava biti veći Ivo od Sanadera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin kazao je kako je uvjeren da će prijenos dionica Liburnia Riviera Hotela u vlasništvo Gorana Štroka biti obavljen za nekoliko tjedana, t.j. i prije nego se o LRH raspravi u opatijskom Gradskom vijeću, iako je IDS o tome zatražio raspravu.

Kajin je rekao da bi 'Štrok preuzeo 70 milijuna eura tražbina SN Holdinga od države, što sliči na provedbu dogovora Vlade i SN Holdinga' te da je 'tako Vlada ovaj put pronašla tajkuna koji može pomiriti vlast, javnost i oporbu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Banac: Zadovoljan sam što je predsjednik protiv zabrana Slika nije dostupna 'Nemojmo dopustiti zabranu pjesme!'

Ocijenivši da LRH treba svjež i zdrav kapital, Kajin je naveo da bi bilo najbolje da u Opatiju dođe nekoliko brandova i da se spriječi monopol. Dodao je da se o vlasništvu LRH vodi nekoliko sudskih postupaka te da je upitno smiju li se donositi odluke prije sudskog pravorijeka.

Istaknuo je da ne vodi privatni rat protiv Štroka, ali da se IDS skrbi za LRH i ne želi da se ponovi 2005., 'kad je zaustavljena nemoralna privatizacija u režiji Vlade i SN Holdinga'. 

>> Banac: Zadovoljan sam što je predsjednik protiv zabrana

>> Mesić: Banac me optužuje bez da je provjerio istinitost navoda

>> HHO osudio zabranu Thompsonova koncerta u Umagu

>> Kajin: 'Istra nije Bandićev Zagreb pa da se u Umagu skandira 'Ubij Srbina''

'Sve ćemo prihvatiti, ali neka sve bude iskreno i transparentno, i od Vlade i od Štroka', rekao je Kajin.

Predsjednik opatijskog IDS-a Ernie Gigante Dešković izjavio je da 'gradonačelnik Amir Muzur postaje svojevrstan agent Gorana Štroka, a Štrok se predstavlja kao jedino rješenje za LRH'. Naglasio je da 's LRH treba skinuti teret sudskih postupaka i transparentno ga privatizirati'.

Komentirajući uhićenje Radovana Karadžića, Kajin je rekao da je to napokon učinjeno, da je to 'dodatna i snažna legitimacija za novu srbijansku vladu' i da će 'donijeti kvalitetne pomake u regiji'. Ocijenio da je prijašnja srbijanska vlast štitila Karadžića, a da je sadašnja smogla hrabrosti da ga izruči Haaškom sudu, čime je stvorena 'prilika za nov početak i pomirenje svih na ovim nesretnim balkanskim prostorima'.

Govoreći o stajalištima Hrvatskoga Helsinškog odbora o zabrani Thompsonova koncerta, Kajin je rekao da je nakon priopćenja predsjednika HHO-a Ive Banca razmišljao da nagradu tog odbora 'vrati Bancu ili pošalje Thompsonu', ali da je odustao.

'Banac ima ozbiljne probleme s HHO-om, koji se raspada, što nije dobro za HHO', rekao je, dodavši da 'Banac pokušava biti veći Ivo od Sanadera', ali da 'u ovakvoj Hrvatskoj ima mjesta za jednog Ivu, a taj nije Banac'. Naglasio je da svoje mišljenje nije mogao nametnuti predsjedniku Stjepanu Mesiću, ali da oni imaju zajednička stajališta i da ne će dopustiti da se ona kompromitiraju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene