Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: 'Istra nije Bandićev Zagreb pa da se u Umagu skandira 'Ubij Srbina''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politička prepucavanja oko Thompsonovih koncerata doživjela su svoj vrhunac. Direktor teniskog turnira u Umagu Slavko Rasberger potvrdio je da su istarski političari presudili u odluci da Thompson ne nastupi u vrijeme održavanja turnira.

'Istina je da sam nazvao hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je pokrovitelj ATP teniskog turnira 'Croatia open' u Umagu, te ga zamolio da prenese organizatorima poruku da nam Thompsonova provokacija na ovim prostorima ne treba', naglasio je Kajin dodavši kako mu je predsjednik Mesić odgovorio da ukoliko se 'Thompson bude pojavio u Umagu, onda on osobno neće doći u Umag'. 

Pročitajte i ovo Jarun najveća zona bez automobila - 2 Zabrana Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..." Koncert - 2 Oko 30.000 eura Organizator zabranjenog koncerta u Puli traži odštetu: "Gradonačelnik bi to trebao platiti iz vlastitog džepa"

Kajin se zahvalio predsjedniku Mesiću na potpori te je izrazio vjeru kako će se tim primjerom rukovoditi i drugi.

'Na taj način u Istri poštujemo one vrijednosti koje su nas odredile i opredijelile i upravo se po tome Istra razlikuje od Sinja ili Čavoglava', zaključio je Damir Kajin.

Istaknuo je također kako političari nisu nikome zabranili održavanje koncerta, ali su učinili sve da njega u Umagu ne bude.

>> HVIDRA osuđuje politizaciju oko Thompsonovih koncerata

>> Zabranjen Thompsonov koncert u Umagu?!

>> Istrani SMS-ovima prosvjeduju protiv zabrane Thompsonovog koncerta u Umagu

Kajin zaključio kako 'Umag i Istra nisu ni Bleiburg niti Bandićev Zagreb' pa da bi netko mirno gledao kako se ovim gradom šeću ljudi u ustaškim uniformama ili da se na ovom području skandira 'Ubij Srbina'.

Odgovarajući na tvrdnje braniteljskih udruga kako 'Istri nije stalo do Hrvatske' Damir Kajin je poručio kako je Istri do Hrvatske stalo na drugačiji način.

'Istri je do Hrvatske stalo na najteži način, s obzirom da se upravo na ovim prostorima stvara društveno bogatstvo, a za uzvrat Istra dobiva jako malo. Naprotiv, svi dobivaju iz Istre, a u Istri ostaje jako malo', naglasio je Kajin i dodao kako je za njega 'Thompson projekt odnosno program koji u Istri nije prošao 91. godine pa valjda neće niti 2008. godine'.

Gradonačelnik Umaga Vlado Kraljević izrazio je žaljenje što Thompson i jedan koncert koji se, kako je kazao 'na sreću neće održati', izaziva veći publicitet od onoga što se ovih dana u Umagu događa.

'Umag je ovih dana središte svjetskog tenisa i zabave. To je sportski događaj godine te umjesto da putem ove manifestacije u Europu šaljemo prave poruke, mi se bavimo koncertom osobe koja nije dobrodošla, čije poruke na ovim prostorima također nisu dobrodošle', ustvrdio je gradonačelnik Kraljević. 

Dodao je kako vjeruje da u tome ima potporu velike većine građana te je kazao kako je ovih dana dobio puno SMS poruka potpore iz cijele Istre i Rijeke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene